avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuzul punerii in aplicare a unei hotarari ...
Discuție deschisă în Executare silită

Refuzul punerii in aplicare a unei hotarari judecatoresti

Buna ziua. In Octombrie anul trecut am castigat un proces cu un fost angajator care refuza sa imi plateasca drepturile salariale plus o anumita suma despagubiri pentru diverse cheltuieli. Avand hotararea instantei, m-am adresat unui executor judecatoresc care a dispus poprirea pe conturile respectivei firme. Nici pana la data de astazi nu mi s-a livrat niciun ban, firma respectiva figurand cu conturile pe zero desi are in continuare activitate. Ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 18 August 2016
Puteti depune si plangere la Parchet impotriva angajatorului.

Art. 287 C.pen. - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
.....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
.....
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Marhjbjbh Marhjbjbh Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Hot. jud. definitiva str8 str8 buna. doresc sa stiu care este termenul legal in care angajatorul trebuie sa faca plata/ sa puna in aplicare o hat.jud. privind drepturi banesti castigate in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la reîncadrarea pe post, recuperarea drepturilor salariale aba1011 aba1011 Buna ziua. Am castigat in instanța reîncadrarea pe postul de pe care am fost concediat abuziv doar ca intre timp mi-am găsit alt job si am primit ... (vezi toată discuția)