avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hot. jud. definitiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hot. jud. definitiva

buna.
doresc sa stiu care este termenul legal in care angajatorul trebuie sa faca plata/ sa puna in aplicare o hat.jud. privind drepturi banesti castigate in instanta!
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 29 Mai 2015
Nu exista niciun astfel de termen legal, salariatul care a obtinut o hotarare judecatoareasca in acest sens are la dispozitie un termen de 3 ani pentru a cere executarea silita a angajatorului.

Potrivit art.287 alin.1 lit.e C.pen, daca in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către salariatul respectiv, acesta nu executa hotărârea judecătoreasca privind plata salariilor, salariatul are posibilitatea de a face plangere penala impotriva angajatorului.

Art. 287 C.pen - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
.....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
.....
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta executorie de drept adapter adapter Hello. Daca cineva care are o hotarare judecatoareasca prin care se stabileste faptul ca este executorie de drept (drepturi banesti castigate in instanta), si ... (vezi toată discuția)
Câștigate proces la curtea de apel pitesti augustin39 augustin39 În urma unui lung proces am câștigat în cele din urmă procesul constând în drepturi banesti(ore suplimentare lucrate) Societatea respectivă nu îmi ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Marhjbjbh Marhjbjbh Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)