Am castigat in instanța reîncadrarea pe postul de pe care am fost concediat abuziv doar ca intre timp mi-am găsit alt job si am primit notificare de la vechiul angajator să mă prezint la munca luni pe 24 octombrie cel tarziu.Cum trebuie să procedez pentru a refuza legal reîncadrarea fără să mă prezint pentru că nu pot să mă învoiesc de la actualul job si sa nu am surprize.Mentionez ca instanța a dispus si plata tuturor drepturilor salariale doar ca despre acest aspect iar nu stiu nimic.In cat timp trebuie să-mi vireze banii aia?
Depuneti o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor, incepand cu data de 24.10.2016.
Legea nu prevede in ce termen sa va achite banii , insa daca depuneti o solicitare scrisa la angajator pentru a va plati drepturile salariale stabilite prin hotararea judecatoreasca , iar angajatorul nu va achita aceste drepturi in 15 zile de la data cererii , atunci puteti depune o plangere penalapentru savarsirea infractiunii de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti,prevazuta si pedepsita de art.287 C.pen.
Art. 287 C.pen. - Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
........
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
........
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Am făcut așa astăzi.Va mulțumesc pentru ajutor.
Weekend plăcut.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Litigiu de munca
Marhjbjbh
Dupa ce s-a pronuntat instanta si am castigat procesul cu angajatorul, eu trebuie sa ma prezint la locul de munca sau astept acasa o instiintare de la ... (vezi toată discuția)