Lucrez la o firma care a intrat in insolventa prin reorganizare insa are toate conturile blocate. La angajare au deschis un cont in care au o virat o anumita suma fixa, lunar ca si garantie de gestiune. Doresc sa plec din firma si va rog sa ma ajutati cu un sfat: cum pot recupera banii atata timp cat inventarul este corect?
Inventarul dvs nu are nici o legatura cu contul de garantie de gestiune al intreprinderii.
Va trebui sa va constituiti creditor salariat al intreprinderii si sa intrati astfel in masa credala.
Din ceea ce descrieti dvs este vorba de un faliment pur si simplu, la restructurari conturile intreprinderilor nu sunt blocate.
Avocatul care se ocupa de situatia respectiva mi-a comunicat ca de pe data de 28 ian 2019 administratorul firmei este declartat gestionar pentru toata marfa din stoc, iar eu sunt exonerat de orice diferenta dinstre scriptic si fizic, lucru ce nu mi s-a comunicat, oricum nu se poate efectua nici un inventar deoarece sunt sigilii pe fiecare cale de acces in cadrul/spatiul firmei.
Mentionez ca nu s-a declarat inca falimentul. Sunt curios daca voi primi salarii compensatorii dupa desfiintarea postului si incetarea activitatii.... Nu exista contract de munca colectiv, ci doar individual, asa ceva din pacate nu este stipulat, acum...nu stiu ce zice legea...
Pe ce cale avocatul insarcinat cu lichidarea judiciara v-a comunicat, citez: "eu sunt exonerat de orice diferenta dinstre scriptic si fizic"?
Cereti o comunicare scrisa a celor declarate si dupa aceea in baza acestei comunicari scrise va constituiti salariat creditor in fata aceluias avocat cerandu-i sa va inscrie in masa credala (speciala procedura dar asta este Romania).
NU vad cum de nu s-a declarat falimentul dar exista un lichidator judiciar si un administrator numit pt gestionarea fondului lichidarii judiciare.
Sunteti sigur ca nu sunteti indus in eroare de catre niste excroci care nu vor decat o tergiversare, un interval de timp pentru a lichida pe sub mana activele societatii?!?
ATENTIE, atat timp cat contractul de munca nu este oficial desfacut va trebui sa va prezentati la locul de munca
Concluzie, profitati de aceasta situatie pentru a face propria dvs ancheta si a vedea daca nu se organizeaza o frauda pe spinarea salariatilor si a furnizorilor.
Daca descoperiti probe de frauda nu ezitati, sesizati politia pt inselaciune si politia financiara pt furt din patrimoniul intreprinderii in lichidare.
Ce trebuie sa fac?
bonprice
Buna ziua,
Ieri am primit un E-mail din partea angajatorului prin care ma informa ca incepind cu data de 06.05.2009 a inaintat cererea pentru a intra in ... (vezi toată discuția)