avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce trebuie sa fac?

Buna ziua,

Ieri am primit un E-mail din partea angajatorului prin care ma informa ca incepind cu data de 06.05.2009 a inaintat cererea pentru a intra in faliment .Eu ca si angajat ce trebuie sa fac ?In cat timp si cine trebuie sa ma informeze oficial despre acest lucru ?Ce se intampla cu drepturile salariale neacordate ?Pot face ceva pana ajung la fondul de garantare al salariilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 12 Mai 2009
Probabil, in urma depunerii acestei cereri, veti primi preavizul legal, de 20 de zile lucratoare, urmand sa fiti concediat. Daca aveti stagiul de cotizare de 12 luni in ultimele 24 luni veti beneficia de indemnizatie de somaj. Aveti dreptul si la un salariu compensatoriu, conform CCM national
la cat timp dupa inregistrarea cererii voi fi concediat si cine face demersurile angajatorul sau lichidatorul?pentru salariile restante cui ma adresez daca firma se afla in procedura de faliment?
Angajatorul trebuie sa inceapa aceste demersuri in cazul dvs. In mod normal, trebuie sa primiti zilele acestea preaviz. Daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile restante, va veti adresa administratorului judiciar pentru inscrierea la masa credala cu drepturile salariale restante.
daca a inceput procedura de faliment cum mai poate platii drepturile salariale?Si de unde pot afla cine este administratorul judiciar pentru a ma inscrie la masa credala?
Verificati pe portalul instantelor ( site-ul ministerului justitiei), la tribunalul de pe raza caruia are sediul social angajatorul daca a intrat procesul pe rol si daca s-a stabilit administratorul judiciar.
Mai puteti verifica si la registrul comertului.

Alte discuții în legătură

În cazul concedierii din cauza falimentului ce prevederi prevalează, ale legii 53/2003 codul muncii sau ale legii 85/2014 privind insolvența? cyan cyan 1. În cazul concedierii din cauza falimentului care este procedura de concediere a salariaților, se aplică prevederile Codului muncii în materie de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor. adrian_huned adrian_huned Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere in insolventa - procedura generalã - rog clarificari urgent georgedr72 georgedr72 2 Mai 2010 - Soluţie Tribunal (Obiectul cauzei: procedura insolvenţei )- Încheiere Detalii: [i]Admite cererea debitorului SC ...... Ia act de cererea de ... (vezi toată discuția)