Ieri am primit un E-mail din partea angajatorului prin care ma informa ca incepind cu data de 06.05.2009 a inaintat cererea pentru a intra in faliment .Eu ca si angajat ce trebuie sa fac ?In cat timp si cine trebuie sa ma informeze oficial despre acest lucru ?Ce se intampla cu drepturile salariale neacordate ?Pot face ceva pana ajung la fondul de garantare al salariilor?
am verificat si primul termen este 01.06.2009.pana cind ramin angajatul firmei?si cine si in ce termen ma concediaza?
Sau este necesar sa vorbesc cu un avocat?
Avand in vedere ca pe 01.06 va fi de-abia primul termen, deci nu este numit administrator judiciar, eu v-as sfatui sa va adresati cu o cerere scrisa prin care solicitati angajatorului sa inceapa procedura de concediere si sa plateasca drepturile salariale restante.
Ramaneti salariatul firmei pana la data incetarii c.i.m. ... pana la aceasta data trebuie sa primiti drepturile salariale.
Pana la numirea administratorului judiciar, angajatorul este cel care va poate concedia(va emite si semna decizia de concediere) ... dupa numirea administratorului judiciar acesta este cel care va emite si semna decizia de concediere.