avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție

Buna ziua de ce acte am nevoie pentru acordare stimulentului de inserție si cu ce perioada înainte de terminarea concediului de creștere al copilului trebuie sa încep munca?
Cel mai recent răspuns: Miticiuc Ramona , utilizator 16:03, 11 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele "60 de zile" includ si luna tatalui.
Ce este luna tatălui? Și de ce acte am nevoie pentru a depune dosarul pentru stimulent?
Potrivit legii , tatal are dreptul la cel putin o luna de CCC.

- daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.

- daca tatal indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile. I

Pe durata cat tatal se afla in CCC, mama poate opta pentru CFP sau pentru realizarea de venituri supuse impozitului pe venit.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data incetare suspendare cim, concediu crestere copil seicarucorina seicarucorina Buna ziua, Ma aflu in concediu maternal pana in data de 04 sept; de la serv mi s-a dat o cerere pentru suspendarea cim pe care trebuie sa o completez si cu ... (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Daliborka Daliborka Buna ziua in cauzl in care tatal este in concediu crestere copil (data nasterii copilului:27.08.15) pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului el ... (vezi toată discuția)