avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cred ca aceasta intrebare ar trebui sa si-o puna ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cred ca aceasta intrebare ar trebui sa si-o puna intreprinzatorii(patronii,administratorii) Vreau consultanta si raspuns MS MULT

Foarte putini administatori pun baza pe contabilitatea de gestiune .
In sensul corect al expresiei este "repartizarea costurilor".
Eu ma refer aici la evidenta marfurilor stocabile ,a caror evidenta trebuie tinuta intr-un modul de gestiune , separat de modul contab./ cheltuieli conexe venitului , care apoi vor fi scazute, pe baza de bon de consum , in baza devizului sau al altor documente .
Este greu sa lucrezi pe fisa de magazie in conditii de inflatie ( nu contest importanta lor )
( mat.prime,materiale,marfuri - cu aceeasi denumire dar cu pret de achizitie diferit.etc)...
. Daca ai un modul de gestiune cantitativ valoric
ai control asupra stocurilor.
Din cate am recomandat , cei care doresc sa aibe control asupra gestiunii , fac o investitie de minim 5% din CAF pentru o buna gestionare a m.stocabile.
Va rog recomandati clientilor dvs. sa investeasca in informatica ! Economisesc costurile cu cel putin 2(doi) angajati.=D>
Cel mai recent răspuns: contabilitate online , Contabil 21:24, 23 Noiembrie 2009
si problema care este? Firmele "serioase" au programe complexe, soft integrat, problema este de legislatie care te obliga la completarea fiselor de magazie manual (este evidenta operativa a gestionarului) dar ei nu aud problemele noastre .
Poate imi scapa mie ceva , dar eu nu am inteles ca fisele de magazie se tin obligatoriu manual. Se pot tine cu ajutorul tehnicii de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer intre gestiuni ady09 ady09 buna ziua.am in programul saga create 2 gestiuni: una cantitativ valorica (productie) si una global valorica (comert cu amanuntul).Cum transfer produsul finit ... (vezi toată discuția)
Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)