avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament - ce valabilitate are ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament - ce valabilitate are ?

Buna ziua ,

Locuiesc impreuna cu actuala sotie ( cununie doar religioasă ) de 30 de ani . Intru-cât am doi copii din prima căsătorie care nu au agreat divorțul , și de teama ca in cazul ca “ plec “ eu primul ( fiind mai bolnav ) nu am oficiat cununia , pentru a nu veni cu pretenții copii mei . Pentru a ma asigura pe mine in cazul in care lucrurile decurg altfel decât ne gândim noi , mi-a făcut TESTAMENT .
Soția actuala nu are părinți , frați in viața și nu a avut copii , dar are nepoți din partea fratelui .
Întrebare : ce valabilitate are acest testament ?
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
EugenM, utilizator
Cel mai recent răspuns: EugenM , utilizator 17:42, 11 Martie 2019
Este valabil. La decesul sotiei, va trebui sa dezbateti succesiunea, devenind astfel unic mostenitor.
raluk0207, utilizator
M-am alertat pentru că : am avut grije de o matusa a soției mulți ani , de câțiva ani s-a dus singura la notar și i-a făcut testament , iar anul acesta când a decedat , notarul dorea sa cheme la dezbaterea succesiunii și alte rude ?.. Matusa nu a avut copii ...
EugenM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)