avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil minor dupa divort

Buna ziua! Am fost casatorit si dupa 10 ani am divortat. Din aceasta casnicie a rezultat un copil minor. Precizez ca divortul a fost de comun acord prin judecatorie, cu custodie comuna. Fosta sotie s-a mutat in Marea Britanie cu copilul, eu am ramas in Romania. Fosta sotie vrea sa se casatoreasca acum acolo cu un cetatean englez si m-a intrebat daca am ceva impotriva daca ii schimba numele copilului, dupa casatorie acolo. Baiatul are acum 9 ani. Vroiam sa stiu doar ce implica aceasta schimbare de nume si ce drepturi am asupra copilului daca ii dau acest acord. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:22, 11 Martie 2019
Buna ziua,
Poate sa schimbe numele copilului prin acordul dumneavoastra de infiere de catre alt tata
Din momentul in care va dati acordul de infiere copilul va avea pe acel individ tata si dumneavoastra veti pierde orice drepturi si obligatiii fata de el ca si cum nu existati.
Multumesc
Sau ii poate schimba numele doar ca sa ii cheme pe toti la fel, dar fara sa va adopte copilul, iar asa va ramane copilul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor amici amici Buna ziua Am un baiat nerecunoscut de tata. Acum sunt casatorita si as vrea ca baiatul meu sa ia noul meu nume de familie. Este posibil acest lucru? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Dogi Dogi V.am scris dumneavoastra pentru a ma indruma in ce priveste custodia comuna pentru ca sunt interesat.Sunt divortat de cativa ani eu stau in Buzau si fosta mea ... (vezi toată discuția)
Mama romanca cu copil de englez/drepturi si beneficii in uk tinanina81 tinanina81 O zi buna tuturor! caut un sfat sau o indrumare in problema mea: sunt cetatean roman, stau in uk de 18 luni si am un baietel de 4 luni cu un cetatean englez, ... (vezi toată discuția)