avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor

Buna ziua Am un baiat nerecunoscut de tata. Acum sunt casatorita si as vrea ca baiatul meu sa ia noul meu nume de familie. Este posibil acest lucru? Daca da, care ar fi pasii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: amici , utilizator 15:06, 28 Februarie 2016
Credeți că e o soluție corectă?
De exemplu, dacă peste câțiva ani divorțați, ce faceți atunci cu numele copilului, îl schimbați iar?
Copilul acum e pe numele dumneavoastră de fată, nu sunteți fericită că poartă numele tatălui dumneavoastră și al bunicului lui?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Puteti sa il schimbati pe cale administrativa.
La casatorie ati fi putut opta pt numele dvs daca vroiati sa aveti nume comun cu baiatul. Puteti si acum sa va schimbati voi numele si sa nu il schimbati pe al copilului.
Daca il schimbati pe al lui si dvs divortati si prin divort reveniti la numele de fata, mai departe ori isi schima el numele din nou pe cale administrativa, ori dvs tot pe cale administrativa.

Numele se schimba si prin adoptie daca luati in calcul ca sotul dvs sa va adopte copilul.
Pt schimbare nume pe cale administrativa, aveti in link procedura.

www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]


Va multumesc pentru raspunsuri

Pe tatal meu nu l am vazut de mica, nu l a interesat niciodata de mine. In cel mai rau caz, cel de divort, o sa trec pe numele mamei mele nicidecum pe numele tatalui.

Da, sotul doreste de mult sa il adopte, dar el nefiind cetatean roman/european nu stiu daca acest lucru e posibil...El are grija de copil de cand avea 10 luni si copilul doar pe el il stie ca tata
Ce vârstă are copilul acum? De cat timp sunteți casatorita?
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
7 ani are. sunt impreuna cu sotul de 6 ani, casatorita legal de 3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil Marianovici Marianovici Bună ziua. Am un băiat nerecunoscut de tată, în certificatul de naștere apare \"-\" la rubrica tatăl. Eu m-am căsătorit și mi-am schimbat numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Adoptie si schimbarea numelui unui minor mihaelasorin mihaelasorin in 2009 am divortat,in urma divortului, minorul de 8 ani (acum)mia fost incredintat,acum mam recasatorit legal,se poate ca actualul meu sot sami adopte copilul ... (vezi toată discuția)