avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Soția mea vine cu un copil (băiețel în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Soția mea vine cu un copil (băiețel în vârstă ...

Buna ziua! Soția mea vine cu un copil (băiețel în vârstă de 10 ani), din altă căsătorie. Copilul poarta numele mamei sale. Ea are custodie exclusivă a copilului in urma divorțului de către celălalt soț. Întrebarea sta in felul următor având în vedere că ea a luat numele meu. Cum putem face că băiatul ei sa ia numele meu, sa nu rămână cu numele ei de fata de dinaintea căsătoriei cu mine? Mulțumesc în speranța unui răspuns!
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2024
Andrei97Andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:06, 28 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie consimțământul tatălui copilului, dat în formă autentică.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa adoptati legal copilul, cu tot ce implica procedura de adoptie (fiind necesar si acordul tatalui biologic).
Insa ar trebui sa va mai ganditi. Daca nu functioneaza casatoria si divortati, copilul va ramane pe numele dvs, cu toate drepturile si obligatiile legale ce decurg din calitatea de tata, implicit plata pensiei alimentare pana la terminarea studiilor.
De asemenea, la decesul dvs va avea drepturi egale cu copiii dvs pe care ii aveti deja sau pe care ii veti avea.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa ii schimbati doar numele pe cale administrativa, fara sa il adoptati. Oricum, in ambele cazuri, aveti nevoie de acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am un băiețel dintr-o relație anterioară (fara ... AndreeaDymoo AndreeaDymoo Buna seara! Am un băiețel dintr-o relație anterioară( fara căsătorie). Eu am custodie exclusivă, tatăl lui biologic, umblând mai mult prin pușcărie, ... (vezi toată discuția)