avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Bună ziua. Am un băiat nerecunoscut de tată, în certificatul de naștere apare "-" la rubrica tatăl. Eu m-am căsătorit și mi-am schimbat numele după soț. Întrebarea este : ce demersuri sunt pentru a putea purta și copilul meu numele de familie al soțului ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:32, 7 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate cere schimbarea numelui pe cale administrativa in temeiul art. 4 alin. (2) lit. h) din OG nr. 41/2003 in conformitate cu care persoana în cauză solicită să poarte un nume de familie comun cu al celorlalți membri ai familiei, nume care a fost dobândit ca urmare a adopției, a menținerii numelui la căsătorie, a stabilirii filiației ori a unor schimbări de nume aprobate anterior pe cale administrativă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe cale administrativa solicitati schimbarea numelui la primaria care a eliberat certificatul de nastere.

Daca va doriti si adoptia, atunci procedura este de competenta tribunalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui silvia radu silvia radu Buna ziua ,am un baiat din prima casatorie nu am putu sa il trec pe numele actualului sot din cauza tatalui iar acum are 20 de ani si vrem sa il trecem pe ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor dupa recasatorie. Dan1312 Dan1312 Buna ziua !! Va rog sa-mi explicati in ce conditii se poate schimba numele de familie al unui minor din prima casatorie , minor aflat la mama in urma ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume razvanrzv razvanrzv Am 20 de ani si vreau sa imi schimb numele. De la varsta de 2 ani mama s-a recasatorit si eu am ramas cu acelasi nume si sunt singurul din familie cu nume ... (vezi toată discuția)