avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire salariu

Buna ziua,am o mare nelamurire in legatura cu salariul care il primesc deoarece fluturasul de salariu e un fel de labirint.Am salariu incadrare 2468 (1478 net) dar pe fluturas de salariu imi apare 2008 lei din care 869 lei prime si alte venituri.Tinand cont ca salariu minim pe economie este 1263 lei,nu asta ar trebuii sa fie salariu de baza ? Si restul sa fie prime si alte venituri.Mentionez ca salariu este format din o parte fixa si o parte variabila (target lunar).Din ianuarie mi-au aparut pe fluturas ore suplimentare / weekend cu valoare 123 lei dar nu mi-a crescut salariu cu suma asta.Inca o chestie de mentionat ar fi ca de la 1 ianuarie structura interna s-a schimbat dar nu ni s-a oferit nici un act aditional in legatura cu asta.Superiorul ierarhic refuza orice lamurire si imi spune ca eu trebuie sa stiu doar sumele oferite de ea ca si salariu care nu apar in vreun act.
O mica observatie ar fi ca plata pe ora se modifica lunar fara sa fiu informat si ca pe masura ce imi indeplinesc norma de ore aceasta scade in ultimul timp.
Am sunat la itm pentru informatii dar doamna de acolo mi-a zis ca "noi tinerii" intrebam aiurea si nu stim ce vorbim si sa ma adresez departamentului HR.