Daca imobilul este pe numele ambilor soti, tatal nu poate vinde fara a dezbate mai intai succesiunea de pe urma sotiei lui. Faceti o declaratie la notariat in termen de 1 an de la decesul mamei prin care declarati ca acceptati succesiunea mamei dvs.
Buna dimineata. Dupa cum a spus si dna avocat nu poate sa vanda. Intai succesiunea dupa mama, mergeti si dati la notar o declaratie ca acceptati succesiunea, costa cam 45 lei( depinde de notar) intrebati la cativa, dupa care dezbateti succesiunea, doar ca tatal este in avantaj el mostenind marea parte- nu aveti cota de 50-50, dansul are treisferturi, dvs un sfert. Daca locuiti amandoi acolo si nu aveti o relatie buna unul din voi sa ceara iesirea din indiviziune sa primesca sulta( sa i se cumpere partea), dar luatile pe rand. Incepeti cu declaratia de acceptare. :)
Succesiune
anicel
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema de succesiune:
Parintii mei au locuit intr-un apartament de 4 camere pana acum cativa ani cand mama a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
chic36
Tatal meu a decedat acum un an mama fiind in viata . Suntem trei fratii, mama mea doreste sa mi lase mie partea ei de casa . Dupa decesul tatalui nu sa facut ... (vezi toată discuția)