avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 17 ani și 5 luni, pot pleca de acasă?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 17 ani și 5 luni, pot pleca de acasă?

Buna ziua am 17 ani si 5 luni mam mutat la prietenul meu de 6 luni cu acordul parintilor , in decembrie ma cerut de sotie sunt cu el impreuna de 2 ani si 4 luni el are 21 de ani dar parinti ma ameninta ca ma vor lua acasa ca asa vor ei logodnicul meu nu lea zis nici fate in colo , eu sunt fericita cu el daca refuz sa plec de la logodnicul meu si vime politia ma poate lua parinti inapoi acasa daca eu nu vreau , eu as vrea sa raman cu logodnicul meu.
Cel mai recent răspuns: 2019 , utilizator 09:19, 12 Martie 2019
Ideal ar fi fost sa va terminati studiile. Pentru casatorie aveti nevoie de acordul parintilor (art. 272 Cod Civil). Sau asteptati sa indepliniti 18 ani.
Eu merg la scoala ma duce logodnicul meu in foecare zi am note de la 8 in sus si merg pana termin scoala . Dar eu vreau sa stiu daca vine ai mei cu politia sa ma duca acasa si eu nu vreau ma pot lua . Ei mau lasat sa ma mut acum 6 luni dar parinti mei acum vor sa ma ia acasa vede cas fericita eu vb frumos cu ei ei ei ma fac in toate felurile .si as vrea sa stiu daca nu mai merg acasa si vine ai mei cu politia ma pot lua acasa
Tot peste 8 iei și la limba română?
Încercați să păstrezi un echilibru, ține-te de școală, vizitează-ți părinții, arată-le că ești fericită, fă-i să înțeleagă.
Oricum, dacă trimit poliția iar tu declari că stai la iubit consimțit în principiu nu te pot constrânge să te întorci la părinți!
Da am 8 si am locul 1 pe scoala, stiu ca v referiti ca nu scriu bine dar din cauza telefonului asta voiam sa stiu daca ma pot lua acasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pleca de acasa la 17 ani? Georgiana Elena Georgiana Elena Buna ziua! Pot sa plec de acasa daca am 17 ani si 4 luni? Vreau sa ma mut impreuna cu prietenul meu , el are 18 ani , a terminat liceul si are un loc stabil de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. fosta sotie a logodnicului meu incearca de 2 ani sa ... Victoria2023 Victoria2023 Buna ziua. Fosta sotie a logodnicului meu incearca de 2 ani sa \"imi puna in spate\" tot felul de fapte precum spargerea conturile de mail, crearea de conturi ... (vezi toată discuția)
Relație major minor Adryan24 Adryan24 Bună... Daca am 20 de ani si prietena mea are 15 știu cam nasol da ne iubim si vrem un viitor împreună vorbim de un an si 3 luni si ar vrea sa se mute la ... (vezi toată discuția)