avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum imi intregesc vechimea in munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum imi intregesc vechimea in munca ?

Dintr-o eroare ( probabil) , pe vremea cand cartile de munca erau la DIRECTIA MUNCII , imi lipseste o perioada de 1 an si 3 luni din vechime.
Mai precis , o nota de transfer de la o firma privata la alta firma privata , nu a fost operata, fiind inregistrat doar transferul catre a treia firma privata. Inregistrarea apare in carnetul de munca ca si cand transferu s-a facut de la prima firma ctre cea de a treia. Din discutiile cu patronul firmei la care nu s-a operat transferul, a rezultat ca acesta nu mai are statele de plata deoarece firma a fost desfiintata de mult si documentele s-au pierdut. Cum procedez pentru a-mi intregi vechimea in munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 14 Martie 2019
Depuneti o solicitare direct la ITM, pentru a va elibera o adeverinta de vechime pentru perioada respectiva.

Atasati la solicitare; copia C.I, copie de pe carnetul de munca.
Este nevoie si de o declaratie la notar a patronului firmei sau ITM-ul gaseste informatia la el si-mi elibereaza adeverinta ? Daca nu gasesc documentele la arhiva ? Eu am fost acolo si am pus intrebari legate de situatia mea si au spus ca nu stiu unde este arhiva. Ce pot face intr-o asemenea situatie ?
Despre ce perioada este vorba si ce societate ?
Perioada lipsa din carnetul de munca este : 01.08.1993- 9.09.1994
In 01.04.1993 am ajuns prin 70(1) de la SC Spumoplast SA la SC Cojan & Company SNC
In 01.08.1993 am plecat prin transfer dela Cojan & Company SNC la Cojan Dacia SRL , dar acest lucru nu este inregistrat decat prin mentiunea din carnet :poz 24 -transf in int serviciului cf art `11 lit a L1/70
In 9.09.1994 apare in carnet prin art 70(1) ca m-am transferat la SC Triplex Com SRL
In consecinta perioada 01.08.1993-9.09.1994 a ramas neinregistrata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru perioada in care ati lucrat la Cojan Dacia SRL , va puteti adesa direct ITM-ului local pentru eliberarea unei adeverinte de vechime.

Daca respectiva societate s-a inregistrat si a depus acte - c.i.m., state de plata , etc. - la DGMPS/ITM , atunci veti primi adeverinta respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca MemaAurora MemaAurora Fostul patron refuza sa-mi dea cartea de munca. Nu răspunde la telefondul și nici la mesaje. (vezi toată discuția)
Obtinere documente de la firma care nu mai exista dinosaurusttt dinosaurusttt Buna ziua! Tatal meu a lucrat la Intreprinderea Tilib Bucuresti - Santierul 8 Timisoara, intre anii 1978 si 1986 incadrat in munca grupa II. Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine detine arhivele colorom codlea? radubel radubel Buna ziua, cine detine arhivele Colorom Codlea? Am lucrat acolo si am trecuta in carnetul de munca perioada lucrata in grupa 1, dar nu am adeverinta. Cei de la ... (vezi toată discuția)