avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU MEDICAL DUPA CONCEDIUL DE CRESTERE COPIL DE 2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU MEDICAL DUPA CONCEDIUL DE CRESTERE COPIL DE 2 ANI

IN 2004 ANGAJATA, PE PERIOADA NEDETERMINATA, PANA IN 2007 , CAND AM NASCUT SI AM AVUT CONTRACTUL SUSPENDAT TIMP DE 2 ANI, PT CRESTEREA COPILULUI. PE 15 .10. 2009 AM REVENIT LA ACELASI LOC DE MUNCA. POT BENEFICIA DE CONCEDIU MEDICAL, DACA COPILUL ARE PROBLEME DE SANATATE? CUM SE VA CALCULA LA LOCUL DE MUNCA ACEST CONCEDIU?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 20:20, 26 Noiembrie 2009
Buna seara,
da, puteti beneficia de concediu medical.
Pentru calculul concediului medical trebuie sa aveti 6 luni baza de calcul. Asadar, se iau ultimele salarii dar, in cazul in care a-ti stat in crestere copil se va calcula o medie zilnica aplicabila salariului minim pe economie. E bine de stiut si ca, daca pentru calculul indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca se ia in calcul media veniturilor din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, in cazul in care salariatul a realizat venituri pe o perioada mai mica de 6 luni, acesta beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de risc maternal si cm sarcina si leuzie ContSters166483 ContSters166483 Buna ziua, Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema. Am nascut pe data de 14.05.2010.Din data de 01.01.2010 am fost in concediu de risc maternal si in ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical cauzat de accident andad andad As dori sa stiu cum se calculeaza baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical cauzat de un accident de munca, pentru un angajat care a mai avut in ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? anelesenad anelesenad Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza salariul pe perioada concediului pre si postnatal. (vezi toată discuția)