Am un dosar penal pentru fraude bancare, phishing și clonare de site-uri vechi de 4 ani, nesoluționat. Prin urmare cazierul mi-e curat, și totuși nu pot să-mi deschid cont în bancă. De ce?
Buna ziua! In urma cu 4 ani am fost dus la sediul DIICOT din Bucuresti pentru fraude bancare, phishing si clonare de site-uri, dosarul fiind infintat inca din 2013. Dupa o prima declaratie am fost eliberat iar apoi m-am prezentat pentru perchezitia informatica. Mi s-a spus ca dosarul va fi trimis in instanta dupa inca o ultima declaratie la care eu nu am mai fost chemat in cei 4 ani, stiind ca sunt sub inca urmarire penala. Problema pentru care deschid acest subiect este: Daca nu s-a solutionat cazul sau clasificat intr-un fel, de ce nu pot deschide inca un cont in banca ? Cazierul este curat, imi apare ca nu as fi inscris.
tgeorgescu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, cei care au comis fraude bancare sunt pe lista neagra a bancilor. O condamnare nu e neaparat necesara, simplul fapt de a fi transferat nepermis sume de bani este suficient pentru asta. Acest lucru il constata bancile insele, la cererea autoritatilor (de ex. cel care a fost escrocat a facut plangere penala pentru escrocherie, iar fondurile au intrat in contul bancar al lui Cutarica). Bancile nu au doar functia de a detine si transfera bani, ci si pe aceea de a veghea impotriva operatiunilor bancare ilegale, nu doar organele de cercetare penala au atributii in privinta asta.
Credeti ca bancile nu au listele lor cu cei care ...? E foarte probabil ca niciodata sa nu mai puteti deschide un cont la nici o banca din România până nu se dovedeste ca sunteti nevinovat.