avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am un dosar penal pentru fraude bancare, phishing și ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am un dosar penal pentru fraude bancare, phishing și clonare de site-uri vechi de 4 ani, nesoluționat. Prin urmare cazierul mi-e curat, și totuși nu pot să-mi deschid cont în bancă. De ce?

Buna ziua! In urma cu 4 ani am fost dus la sediul DIICOT din Bucuresti pentru fraude bancare, phishing si clonare de site-uri, dosarul fiind infintat inca din 2013. Dupa o prima declaratie am fost eliberat iar apoi m-am prezentat pentru perchezitia informatica. Mi s-a spus ca dosarul va fi trimis in instanta dupa inca o ultima declaratie la care eu nu am mai fost chemat in cei 4 ani, stiind ca sunt sub inca urmarire penala. Problema pentru care deschid acest subiect este: Daca nu s-a solutionat cazul sau clasificat intr-un fel, de ce nu pot deschide inca un cont in banca ? Cazierul este curat, imi apare ca nu as fi inscris.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:50, 21 Ianuarie 2020
Întrebați la banca.
Puteti adresa cerere în scris ca sa primiti răspuns în scris si apoi sa mergeți la avocat.
Banca spune ca dupa ce imi introduc datele in sistem le apare mesajul informatii negative.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cei care au comis fraude bancare sunt pe lista neagra a bancilor. O condamnare nu e neaparat necesara, simplul fapt de a fi transferat nepermis sume de bani este suficient pentru asta. Acest lucru il constata bancile insele, la cererea autoritatilor (de ex. cel care a fost escrocat a facut plangere penala pentru escrocherie, iar fondurile au intrat in contul bancar al lui Cutarica). Bancile nu au doar functia de a detine si transfera bani, ci si pe aceea de a veghea impotriva operatiunilor bancare ilegale, nu doar organele de cercetare penala au atributii in privinta asta.
Multumesc pentru lamurire!
Credeti ca bancile nu au listele lor cu cei care ...? E foarte probabil ca niciodata sa nu mai puteti deschide un cont la nici o banca din România până nu se dovedeste ca sunteti nevinovat.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am fost victima unei fraude bancara de tip phishing. ... Laura.ioana11 Laura.ioana11 Buna ziua! Am fost victima unei fraude bancara de tip phishing. Am primit un e-mail in care mi se cerea actualizarea datelor de către banca (e-mail nu era ... (vezi toată discuția)
Bani furati din contul bancii - on line banking sisko sisko buna tuturor nu stiu daca ati mai auzit de asa ceva , dar mie tocmai mi s-a intamplat : mi-a fost lichidat contul din banca prin on line banking . va rog ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara in data de 13.03fost victima unei fraude bancara ... pallani13 pallani13 Buna ziua. In data de 13.03.23 Am fost victima unei fraude bancara de tip phishing. Am primit un e-mail in care mi s-a comunicat ca cardul este blocat ... (vezi toată discuția)