avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa pensie neplatita din 2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa pensie neplatita din 2010

Buna ziua,
Tatal meu a iesit la pensie in 2010, dupa ce a muncit 40 de ani, toti in grupa 1 .
Problema, pe care noi o consideram, este ca in anul in care a iesit la pensie nu i s-a luat in calcul grupa 1 decat pentru reducerea varstei de pensionare fara a i se da si drepturile banesti aferente grupei de munca.
Colegi ai tatalui meu care au iesit la pensie mai devreme au o pensie aproape dubla( au lucrat pe acelasi post, salariu si conditii pe toata perioada vietii profesionale).
Exista posibilitatea de a cere retroactiv aceste drepturi banesti, pe care noi le consideram restante?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:37, 13 Martie 2019
Vedeti daca la punctul "G" din decizia de deshidere de drepturi(2010) este mentionata O.U.G.209/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie (legea nr. 218/2008) eraducu eraducu am decizie de pensionare din data de 01.06.2010; am iesit la limita de varsta avand 15 ani de grupa I; pot solicita recalcularea pensiei luindu-se in ... (vezi toată discuția)
Stagiu suplimentar (pensie de invaliditate) simion_c2008 simion_c2008 sunt pensionat medical incepand cu 2010 si as dori cateva lamuriri, daca se poate: - am lucrat in gr ll de munca, 5 ani si 9 luni, in perioada 1978-1984; ... (vezi toată discuția)
Punctaj suplimentar pentru grupa a ii-a de munca inaudroiu inaudroiu Buna seara! In urma cu un an informatiile obtinute de la Dvs mi-au fost folositoare, in sensul ca am primit un punctaj suplimentar pentru grupa de munca, ... (vezi toată discuția)