avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand se opresc bani din salariu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand se opresc bani din salariu?

In urma unui inventar care a avut loc la magazinul in care am lucrat,s-a constatat lipsa unor produse in valoarea unei anumite sume.Conducerea a hotarat fara a face niciun fel de ancheta,sa imparta acea suma in mod egal la toti angajatii.Astfel ,s-a creat un tabel intitulat 'obligatie de plata',in care toti salariatii de frica pierderii locului de munca,au semnat ca sunt de acord cu oprirea acelei sume din salariu..Desi eu nu am semnat ,tot mi s-a oprit suma din salariu.E corect?Care sunt modalitatile prin care angajatorul iti poate opri bani din salariu?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:46, 20 Noiembrie 2009
In baza procesului verbal de constatare se ajunge in instanta si instanta decide. Fara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu va poate imputa nimic.
Acum imi este clar.Pentru acea suma eu am actionat in instanta compania iar in intampinare au scris urmatoarele lucruri pe care eu le consider cel putin contradictorii:"aceasta suma(cea oprita) i-a fost returnata reclamantului la momentul la care si-a incheiat activitatea si cand i-a fost restituita o parte din garantia materiala depusa.In acest moment subscrisa a indisponibilizat din garantia materiala suma de X lei pentru lipsurile constatate in gestiunea colectiva a magazinului asa cum rezulta din inscrisurile aferente inventarului din periada Y.Ce sa inteleg :ca mi-au fost returnati sau ca mi-au fost opriti?Va rog respectuos sa ma lamuriti.Multumesc.
Ei spun ca din suma totala reprezentand garantia retinuta v-a fost oprita suma lipsa din gestiune si diferenta ati primit-o
Si poti sa te aperi cu o faradelege in fata unei instante?
Se pare ca da.

Alte discuții în legătură

Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)
Inventar dupa preaviz leuca.mihaela leuca.mihaela Am lucrat in cadrul unei firme de retail, in 25.04.2009 mi-am depus demisia, iar ultima zi de pontaj a fost 10.05.2009. Mentionez ca pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Gestiune comuna la serviciu - oprire bani din salariu in urma inventarului Edvinn Edvinn Buna ziua, Am un job in vanzari, unde gestiunea este comuna, iar in urma inventarului sunt lipsuri gestiune, in cauza oprindu-mi o mica suma de bani pe o ... (vezi toată discuția)