avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... valoarea estimativa a sultei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

valoarea estimativa a sultei

Apartamentul actual a fost cumparat cu banii obtinuti din vinzarea unei locuinte
proprietate a unuia din soti,dobindit inainte de casatorie.Dupa 10 ani aprtamentul
este imbunatatit cu gresie, faianta, termopane, izolatie termica exterioara etc. facute cu cheltuieli in devalmasie (ce-mi place termenul). Intrebarea este cat mai reprezinta valoarea initiala a apartamentului in calcularea sultei. Inteleg ca,probabil, asta o v-a face un expert sau...dar as dori sa stiu, estimativ bineinteles, cum se procedeaza.

Multumesc, cu aceasta ocazie, tuturor celor care mi-au raspuns in ultimile zile
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:39, 20 Noiembrie 2009
Se estimeaza valoarea actuala a imbunatatirilor si se imparte intre soti conform contributiei lor la cheltuielile comune.
Estimarea se face de catre expert, stabilirea cotelor de catre instanta.
Nu conteaza care era valoarea initiala a apartamentului.

:offtopic: Va rog nu incepeti mai multe subiecte identice. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri sanda2s sanda2s Buna ziua, am o mare problema, de aceea am nevoie de sfaturi si ajutor. Sunt casatorita din anul 1999 si urmeaza ca pe data de 24 februarie sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament de la stat, evaluare cu tot cu imbunatatiri ContSters380314 ContSters380314 Buna seara! Matusa mea locuieste din 1982 intr-un apartament de 2 camere ,suprafata de aproximativ 47 mp si pentru care plateste luna de luna chirie catre ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil cu îmbunătățiri făcute doar de unul dintre soți. se poate cere cotă mai mare de 50% cu acest motiv? cuziamusia cuziamusia Sot si sotie suntem coproprietari in devalmasie a unui imobil valorat in 20000€. Chiar cand l-am cumparat ne-am despartit in fapt deci eu niciodata nu am ... (vezi toată discuția)