avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Penalitati aferente contractului de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Penalitati aferente contractului de inchiriere

Daca o primarie detine contract de inchiriere cu o persoana fizica , care sunt penalitatile pe care le poate aplica primaria in caz de neplata a timp a chiriei??? Va multumesx
Cel mai recent răspuns: Pascal19 , utilizator 11:33, 14 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de ce ati inserat in contractul de inchiriere altfel penalitatile legale
In contract este scris doar "se vor aplica penalitatii conform legislatiei in vigoare". Nu gasesc in legislatie penalitatile respective, decat in codul fiscal iar din cate stiu contractul de inchiriere nu intra
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DOBÂNDĂ LEGALĂ PENALIZATOARE
raporturi între profesionişti: Din art. 3 alin. (2^1) reiese: În raporturile dintre profesionişti şi între aceştia şi autorităţile contractante, dobânda legală penalizatoare se stabileşte la nivelul ratei dobânzii de referinţă plus 8 puncte procentuale. => Dobânda legală penalizatoare va fi egală cu dobânda de referinţă BNR + 8%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda penalizatoare contracte 2016 alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna ziua, In relatiile contractuale dobanda penalizatoare se stabileste cu acordul partilor. daca nu este scris in contracte se calculeaza cf. ratei de ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa scriem in contract(de servicii) la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi iuliana2015 iuliana2015 cat trebuie sa scriem in contract la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi conform noilor reglemetari fiscale si un temei legal as dori sa stiu.multumesc. (vezi toată discuția)
Calcul penalitati crysstianno crysstianno intrebare: daca nu am contract cu o debitoare si vreau sa fac cerere de valoare redusa mai pot adauga vreo penalitate?eu stiam ca in aceasta situatie pot ... (vezi toată discuția)