avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala nestatutara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala nestatutara

Neața,

Se dă următoarea situație: a doua Adunare Generală (la prima nu s-au întrunit 50+1), discuții aprinse, certuri, probleme. Tabelul cu prezența este semnat de 20 de persoane dar procesul verbal nu este semnat de nimeni.

Menționez că au fost luate decizii importante pentru asociație, Președintele și-a dat demisia cu jumătate de comitet, nu a vrut nimeni să preia funcția de Președinte, firma de administrare a menționat că vrea să plece. În plus, nici cenzor nu mai există începând cu data de 6 aprilie. Așadar, Asociația nu este într-o situație roz.

În cazul acesta, în care nici unul din participanți nu a semnat procesul verbal, mai are valabilitate Adunarea sau se reconvoacă pentru a fi totul corect? Oricare ar fi cazul, oricum trebuie convocată Adunare pentru alegerea unui nou Președinte dar trebuie să știm dacă aceasta este în ordine dpdv legal dacă Procesul verbal e nesemnat.

Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 16:28, 13 Martie 2019
La inceputul adunarii generale s-a consemnat in procesul verbal al adunarii persoanele prezente?
Daca adunarea generala reconvocata a avut loc,urmarea prezntarii unui numar de membrii proprietari,urmeaza ca cei care au fost prezenti sa semneze procesul verbal
Daca la adunarea reconvocata nu se prezenta niciun membru proprietar se putea invoca temeinicia si legalitatea
Nu s-au consemnat în procesul verbal persoanele prezente..ele doar s-au semnat pe un tabel separat cu prezenta.
In cadrul adunarii generale nu se iau decizii , se iau hotarari .
Art. 48 ( 3 ) din legea 196/2018 spune ca" daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati .........hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti " , ori prezenta a fost de 20 proprietari ( membri )

Si din cate am inteles si eu din aceasta lege , cenzorul / comisia de cenzori conform art . 61 ( f ) trebuia sa asigure legalitatea / nu a adunarii in acest caz si poate nu s ar fi ajuns la demisii .
Oricum , legea este foarte dura pentru ca este greu cu participarea , dar trebuie sa i convingi sa participe la sedinta , pana atunci sa parcurgi tu ca peresedinte acele reguli ca sa ai acoperire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)