avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... radiere ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

radiere ipoteca

Am contractat un credit pentru construirea unui apartament intr-un bloc, pe care l-am achitat. In cazul in care nu vreau sa vand apartamentul, este necesar sa solicit radierea?
In actele de ipoteca am gasit ipoteca constituita doar pe teren. Se poate cere radiere doar pentru ipoteca pe teren? Cum ma asigur ca apartamentul si terenul nu sunt cesionate bancii?
Cel mai recent răspuns: Alexutu123 , utilizator 16:34, 28 Martie 2019
sarcinile care greveaza imobilul sunt notate in CF. cereti un extras CF de la OCPI local.
e prudent sa cereti radierea ipotecii de indata ce datoria s-a stins
Multumesc. Nu s-a deschis carte funciara pe apartament. Este necesar sa o solicit eu?
o carte funciara nu se solicita, ea se contracteaza (cu un cadastrist, care masoara, intocmeste actele legale necesare,...) si se achita. evident, daca sunteti proprietarul.
dvs ati cumparat apartamentul? cu contract de vanzare cumparare? fiindca legea nu permite vanzarea unui imobil neintabulat. e nevoie sa adaugati ceva detalii
Apartamentul este intr-un bloc ANL, construit pentru noi, cu subcontractori. Noi suntem primii proprietari care am platit apartamentul cu credit pe care ulterior l-am achitat.
reiterez: ANL sau nu, un apartament se vinde cu contract autentic. vorbim de transferul de proprietate si nu de cum ati platit.
aveti contractul, sunteti proprietar. nu-l aveti, inca nu sunteti
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca apartament aqua80 aqua80 vreau sa-mi fac cadastrul si intabularea la ap.am luat legatura cu o firma care se ocupa de asa ceva si printre actele solicitate de dansii trebuie sa aduc din ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)