Am contractat un credit pentru construirea unui apartament intr-un bloc, pe care l-am achitat. In cazul in care nu vreau sa vand apartamentul, este necesar sa solicit radierea?
In actele de ipoteca am gasit ipoteca constituita doar pe teren. Se poate cere radiere doar pentru ipoteca pe teren? Cum ma asigur ca apartamentul si terenul nu sunt cesionate bancii?
sarcinile care greveaza imobilul sunt notate in CF. cereti un extras CF de la OCPI local.
e prudent sa cereti radierea ipotecii de indata ce datoria s-a stins
o carte funciara nu se solicita, ea se contracteaza (cu un cadastrist, care masoara, intocmeste actele legale necesare,...) si se achita. evident, daca sunteti proprietarul.
dvs ati cumparat apartamentul? cu contract de vanzare cumparare? fiindca legea nu permite vanzarea unui imobil neintabulat. e nevoie sa adaugati ceva detalii
Apartamentul este intr-un bloc ANL, construit pentru noi, cu subcontractori. Noi suntem primii proprietari care am platit apartamentul cu credit pe care ulterior l-am achitat.
reiterez: ANL sau nu, un apartament se vinde cu contract autentic. vorbim de transferul de proprietate si nu de cum ati platit.
aveti contractul, sunteti proprietar. nu-l aveti, inca nu sunteti
Carte funciara
SPIREA
Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)