avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru mostenire

Soțul meu, împreună cu fratele lui sunt moștenitorii unchiului lor decedat de anul trecut. Soția unchiului vrea sa faca succesiunea însă inteleg ca la imobilul care face subiectul discuției este moștenitoare și bunica celor 2 frați, mama unchiului decedat.
Conform legislației, bunica poate sa cedeze dreptul danseia asupra imobilului pentru a demara procedura succesorala.
Este obligatoriu ca nepoții sa fie prezenti la notar?
Care sunt documentele necesare si obligatorii in acest caz?
Multumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Roxana Oxana , utilizator 21:37, 13 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschiderea procedurii succesorale nu e condiționată de renuntarea bunicii.
Poate renunta numai dacă vrea.
Da, este obligatorie prezenta tuturor moștenitorilor la dezbaterea succesiunii.
Pentru documentele necesare, va adresați unui birou notarial.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa mostenitorilor FrincuStefan FrincuStefan Dorim sa deschidem succesiunea unchiului meu decedat in noiembrie 2012.Unchiul meu nu a avut copii,nu a lasat averea nimanui.Sotia acestuia este decedata si ... (vezi toată discuția)