avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in lipsa mostenitorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in lipsa mostenitorilor

Dorim sa deschidem succesiunea unchiului meu decedat in noiembrie 2012.Unchiul
meu nu a avut copii,nu a lasat averea nimanui.Sotia acestuia este decedata si nu are
nepoti.Unchiul meu are o sora in viata si doi frati decedati.De la fratii decedati sunt 6
nepoti; 4 nepoti de la o sora si 2 nepoti de la un frate.
Ce acte necesare trebuiesc de la fiecare?

Mentionez ca 2 dintre cei 4 nepoti sunt stabiliti in America,nu stim nimic despre ei, deci este putin probabil sa primim vreun semn de la ei.Se poate deschide succesiunea fara ei?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:11, 20 Martie 2013
La dezbaterea succesiunii pe cale notariala este obligatoriu sa fie prezenti toti mostenitorii, daca nu se poate, atunci trebuie dezbatuta succesiunea si iesirea din indiviziune la instanta, judecatoria de la ultimul domiciliu al defunctului.

La judecatorie se va putea dezbate succesiunea daca dovediti ca ati facut toate demersurile pentru a identifica adresa de domiciliu sau resedinta a mostenitorilor, daca faceti aceasta dovada se va trece la citarea lor prin publicitate.

Va trebui intai sa se dezbata succesiunea dupa matusa decedata si apoi dupa unchiul in cadrul aceluiasi proces.

Aveti nevoie de acte de stare civila pentru a dovedi legatura de rudenie: certificat de nastere, casatorie, deces, acte de proprietate asupra bunurilor care intra in masa succesorala.

Inainte de a introduce cererea la judecatorie, trebuie sa parcurgeti o procedura prealabila obligatorie, adica sa obtineti o incheiere emisa de notarul public privind cercetarea evidentelor succesorale.

V-ar ajuta mult daca ati angaja un avocat.

Succes!
FrincuStefan a scris:

2 dintre cei 4 nepoti

Sunt totusi frati intre ei (dupa mama). Ma gandesc ca s-ar putea gasi unii pe altii.
Nu e nevoie neaparat de prezenta lor fizica. Pot da procura...sau pot renunta, caz in care maresc cota fratilor lor ...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau act de vanzare cumparare Mihaela.31 Mihaela.31 Unchiul meu a decedat.ei neavand copii, matusa doreste sa mi faca act pe garsoniera in care locuieste, ei avand si o casa la tara+pamant. Decedatul are nepoti. ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de nepoti ??? mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Am si eu nevoie de parerile dvs . Situatia este urmatoarea : Sot si sotie - proprietari ai unui apartament cumparat dupa 1989 Sotul a ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)