avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau act de vanzare cumparare

Unchiul meu a decedat.ei neavand copii, matusa doreste sa mi faca act pe garsoniera in care locuieste, ei avand si o casa la tara+pamant. Decedatul are nepoti. Matusa are si ea alti 2 nepoti. Ea doreste sa imi lase mie. Ce procent mi-ar putea reveni? Este ok varianta donatiei sau trebuie act de vanzare -cumparare? Multumesc
Nepotii unchiului decedat si ai matusii in viata dupa cine sunt, adica pe ce linie de rudenie?
Pe ai lui, nu i-am cunoscut, au fost 9 frati si surori, care au murit, ramanand copiii lor, cu care nu am nicio legatura.locuiesc in alte comune. Iar dupa matusa, avea ca sora pe mama, (nepoti eu si fratele) si inca o sora, care are un baiat.
Inițial TB dezbătută succesiunea după unchiul. Apoi mătușa poate sa va facă acte pe cota sa parte.
Am inteles. Problema este ca matusa trebuie sa dezbata succesiunea dupa unchi (sotul ei) si sa imparta cu rudele decedatului masa succesorala. Apoi, poate sa dispuna cum vrea de bunurile ei, inclusiv sa doneze ori sa vanda cui doreste.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire rasuramona rasuramona sotum meu a vut un unchi care a decedat in 1997 si anul acesta in august a decedat si sotia lui ,acesti neavand copii. la succesiune au dreptul si nepotii sau ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)