avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indreptare eroare materială act administrativ ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indreptare eroare materială act administrativ individual

In anul 1943 P.C. a cumpărat un imobil compus din teren și clădire situată pe acesta. Organul fiscal de atunci a modificat Foaia Matricolă a clădirii înlocuind numele proprietarului vânzător cu numele proprietarului cumpărător P.C.
Ulterior P.C. a construit pe terenul respectiv o nouă clădire separată de cea cumpărată, pentru care organul fiscal i-a întocmit o foaie matricolă distinctă cu alt număr. Această nouă clădire P.C. a vândut-o în 1949 dar organul fiscal a operat această înstrăinare în foaia matricolă a clădirii vechi în loc de foaia matricolă a clădirii care s-a înstrăinat. Astfel că P.C. a fost șters ca proprietar din foaia matricolă a clădirii vechi, care nu s-a înstrăinat și a fost menținut ca proprietar în foaia matricolă a clădirii pe care a vândut-o. De menționat că aceste proprietăți nu au carte funciară.
Cum se poate îndrepta, vă rog, această eroare grosolană ?
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Nulitate de drept a contractului de vanzare cumparare Flori14 Flori14 Buna ziua, As dori cateva lamuriri referitoare la legalitatea contractului de vanzare a unui imobil, teren extravilan in suprafata de 5000 mp. Pentru ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar o casa si nu are actele in regula Dumitruvalentin12345 Dumitruvalentin12345 Buna ziua, vreau sa cumpar un imobil -o curte de 283 mp-contine o casa P+1 si o casa batraneasca compusa din 4 camere, imobilul a fost cumparat de actualul ... (vezi toată discuția)