avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impunere fiscala cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impunere fiscala cladire

Detin un teren pe care am construit un S+P+2E. Autorizatia a fost emisa in Iunie 2014, am declarat inceperea lucrarilor in Iunie 2015 si valabilitatea autorizatiei este de 3 ani de la data declararii inceperii lucrarii. In 2016 am aplicat pentru modificare, extindere si schimbare nestructurala a cladirii si s-a emis o noua autorizatie in 2017. Pentru aceasta am declarat inceperea lucrarilor in 2018 si ar urma sa expire in 2021. Cladirea nu a fost inca predata la urbanism si ca atare nu este intabulata, dar Primaria din oras solicita deja sa platim impozit pe cladire. Ei spun ca trebuie sa platim impozit din 2018 de cand a expirat prima autorizatie pentru cladirea deja construita si nu ii intereseaza daca am predat sau nu cladirea. Am doua intrebari:
- trebuie sa tinem cont de prima sau de a doua autorizatie pentru predarea cladirii?
- este corect sa fim impozitati deja avand in vedere ca nu am predat cladirea? (ei practic ne impoziteaza pe baza unui proiect)
Va rog sa ma ajutati si cu nr. de lege la care se face referire.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Legea 50/1991 rep. si act. Ovidiu Davidescu Ovidiu Davidescu Buna ziua Nefiind de profesie jurist imi este putin dificil sa interpretez un articol nou al legii 50/91 rep si act. Este vorba de art.11^1, lit.d)\"lucrări ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire noua mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am obtinut autorizatie de constructie pentru un P+2 in mai 2009, autorizatie prelungita apoi inca un an pana in 30.06.2011. Inainte cu o luna de ... (vezi toată discuția)
Impozitare case noi valentin_vs valentin_vs Buna seara! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare! Dupa ce perioada de timp se impoziteaza o casa noua? Exista cumva o lege care spune ca o casa noua se ... (vezi toată discuția)