avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Legea 50/1991 rep. si act.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Legea 50/1991 rep. si act.

Buna ziua
Nefiind de profesie jurist imi este putin dificil sa interpretez un articol nou al legii 50/91 rep si act. Este vorba de art.11^1, lit.d)"lucrări de supraetajare a clădirilor existente cu încă un nivel, o singură dată, cu condiţia situării acestora în afara zonelor construite protejate sau a zonelor de protecţie a monumentelor stabilite prin documentaţii de urbanism aprobate, după caz, şi care nu au beneficiat de derogări pentru C.U.T. şi/sau regim de înălţime prin reglementările urbanistice stabilite în documentaţia de urbanism aprobată în baza căreia a fost emisă autorizaţia iniţială;".
Speta este urmatoarea:un cetatean din Timisoara care detine o cladire P+2E (ce nu se afla in zona de protectie a monumentelor) autorizata si aflata pe un PUZ care permite un regim de inaltime max P+2E si in care nu se mentioneza CUT'ul maxim doreste sa si-o etajeze cu inca un nivel. De mentionat ca si PUG'ul actual al orasului Timisoara permite tot un regim de inaltime P+2E. Articolul spune ca nu se poate daca a beneficiat de derogare pentru regimul de inaltime in urma unei documentatii de urbanism.
Pe de o parte cladirea cu regimul maxim de inaltime(conf PUZ) nu se poate etaja pentru ca are deja regimul maxim conform PUZ adica P+2E deci a "beneficiat de o derogare" conf. unei documentatii de urbanism, iar pe de alta parte regimul maxim de inaltime al PUG'ul din Timisoara este de P+2E precum este si cel al PUZ'ului respectiv deci teoretic nu beneficiaza de o derogare fata de regimul de inaltime maxim stabilit prin PUG, deoarece si PUG'ul initial si PUZ'ul reglementeaza acelasi regim de inaltime.
Imi poate interpreta cineva acest articol astfel incat sa stiu si eu daca se poate sau nu etaja acel imobil.
Va multumesc mult !!!

Alte discuții în legătură

Abuzuri din partea autoritatilor din cadrul seviciului urbanism danantohi danantohi salutare este normal sa se faca un puz,fara acordul vecinilor? daca sa facut-este normal sa se obtina o autorizatie de constr pt un imobil de 4 nivele ... (vezi toată discuția)
Urbanism, amenajarea teritoriului, autorizarea lucrarilor de construire Grumazescu Iulian Grumazescu Iulian Buna ziua A dori sa ma lamuresc cu un aspect care pare o inadvertenta intre doua legi: Normele metodologice din Ord.233/26.02.2016 la Legea 350/2001,(\"Legea ... (vezi toată discuția)
Pot sa construiesc pe acest teren ? scarabeul1984 scarabeul1984 Buna ziua, Nu am avut inca timp sa ajung la primarie sa incep demersul pentru actele de impartire a terenului. O sa intru in posesia unui teren intravilan de ... (vezi toată discuția)