avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trafic de influienta sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trafic de influienta sau nu?

am urmat cursurile unei scoli de soferi instrct auto mi-a zis sa-i dau o suma de bani pentru ca el ar putea influienta politistul examinator in vederea promovarii examenului. Eu cum nu am fost de acord cu aceasta si stiam ca ar putea fi o infractiune am anunatat politia. am dat declaratile explicand pe larg cele intamplate precizez k instructorul mi-a comnuicat ca nu cunoaste ce politist ma va axamina si nu stie cui ii va da banii mai departe asa cum dansul afirma.
in urma acestora s-a mers la DGA sa organizat un flagrant instrctorul a fost prins cu suma respetiva aceasta actiune a avut loc inainte de inceperea examenului implicit si inainte de a ajunge la fata locului a politistilor axaminatori deci nu se stia cine ma va examina dar in schimb cei de la dga au anuntat pe acestia ca se va organiza un flagrant prin urmare acel instructor este cercetat pentru trafic de influienta. avand in vedere ca el nu cunostea acel politist examinator si k nu a fost lasat sa dea mai departe banii sa se dovedeasca influienta sa asupra politistului, si k prin faptul k nu il cunostea nu putea fi in relatii bune cu acesta pentru o astfel de influienta sau lasarea sa se creada ca cu adevatat are influienta asupra lui ce hotarare ar putea lua procurorul respectiv ?
ar fi intrbarea mea. . . precizes k au am primit an acea zi verdictul ca sunt admis la acel examen pe propriile mele puteri, mai precizes k politistul mi-a zis ca nu cunoste instrutorul cu care am facut scoala si k nici nu a auzit de el
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 16:24, 21 Noiembrie 2009
Art. 257. - Traficul de influenta
Primirea ori pretinderea de bani sau alte foloase ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, savârsita de catre o persoana care are influenta sau lasa sa se creada ca are influenta asupra unui functionar pentru a-l determina sa faca ori sa nu faca un act ce intra în atributiile sale de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 10 ani.
Cred ca solutia procurorului va fi de trimitere in judecata pentru infractiunea prev de 257.
Din cate spuneti, instructorul a primit suma de bani,a fost organizat flagrantul.Atunci, la primirea sumei , s-a consumat infractiunea.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Av. Marian Bîrlădeanu, Avocat
De acord cu Ramirez, desi am unele retineri in ceea ce priveste interesul real, legitim sau chiar nelegitim, in functie de care fapta va constitui o înşelăciune sau, eventual, un şantaj, în funcţie de manoperele folosite, respectiv de metodele folosite de autor în scopul obţinerii folosului material injust.
In alta ordine de idee, te felicit pentru curajul dovedit in speta, insa si simplul refuz era de efect!
Personal apreciez,doar din cele prezentate ,ca nu poate fi vorba de trafic de influienta.Motivul?!
Cine mai stie de intentia dvs. ?!
Cum dovediti faptul ca suma de bani data instructorului a fost pentru a interveni pe linga politist ?! Am in vedere aici ca planificarea pentru examen a fost facuta cu respectare prevederilor legale.
Sunt multe elemente care trebuiesc avute in vedere la realizarea unui flagrant si asta depinde de interes si cel mai inportant de PROFESIONALISM.
La prima vedere ,din cele prezentate ne putem duce cu gindul la o forma de trafic de influenta ,dar fata existenta elelor constitutive ale infractiuni respective.
Infractiune greu de realizat si cu un specific aparte...care in lipsa unor elemente concrete nu rezista in instanta...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de influienta /solutie condamnare trafic de influienta -lipsa latura subiectiva Janosvarga Janosvarga Intrebare...este posibil ca fara latura subiectiva (functionar public) in conditiile in care fapta este in legatura cu acesta .....adica nu sunt indeplinite ... (vezi toată discuția)
Traficul de influenta absoarbe inselaciunea? monalisaalina monalisaalina Buna ziua,am rugamintea sa imi da-ti o opinie in urmatoarea speta:am fost inselata,in urmatorul fel:un \"prieten\"mi-a sugerat sa ma ajute intr-o anume ... (vezi toată discuția)
Trafic de influenta sau nu ........poate fi trafic de influenta......... ContSters62871 ContSters62871 SPETA Un individ IONESCU denunta pe un alt individ POPESCU, ca acesta ar fi insinuat sau a lasat sa se creada ca poate interveni la o alta pesoana , ... (vezi toată discuția)