Exista spete in care instanta a admis si a stabilit domiciliul minorului la parintele nerezident in situatia in care rezidentul l-a alienat/abuzat emotional ani de zile pentru a impiedica legaturile dintre copil si nerezident. Cum a reusit parintele sa demonstreze abuzul? Vorbesc de situatia in care rezidentul logic ca refuza orice fel de evaluare sau consiliere a minorului stiindu-se cu musca pe caciula.
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, le gasiti pe internet. Raport de expertiza psihologica de la inml unde se spune clar si detaliat cat de abuzat emotional e copilul, rapoarte psihologice ale copilului respectiv, filmari, inregistrari si dovezi zdrobitoare ale unui abuz de neimaginat si totusi nu se stabileste domiciliul la tata si mama nu e decazuta din drepturi.
Protectia Copilului nici nu se oboseste sa duca in instanta asemenea cauze pentru ca stiu ca or sa fie respinse. IAR asta stiu de la cineva din interior.
Am vazut sentinta in urma caruia copilului I se respinge tratamentul recomandat de neurolog. A fost cerut de tata si medicul nu a scris nicaieri ca e necesar. IAR doamna judecatorul a decis ca daca doar pierde din calitatea vietii nu e mare lucru.
Copiilor din Romania le este garantat doar pe hartie dreptul LA sanatate psihica, in practica nu exista asa ceva.
Drept de vizita primeste si parintele care a lipsit ani de zile din viata copilului sau care alcoolic fiind si-a abuzat copilul.
Nici pe abuz fizic lucrurile nu se misca repede. Chiar daca copilul e violat, ars cu tigara sau infometat,dureaza luni de zile pana cand este salvat. Iar majoritatea nu sunt.
Oamenii astia pe care II vedeti in instante nu dau doi bani pe cei care ajung acolo. E doar un servici asa cum il are cel care sterge mesele sau vinde pantofi. Si cum nu plangi cand ai vandut o pereche tot asa nu o faci nici cand stabilesti ca un copil sa ramana cu in parinte narcisist. Cred ca 99% dintre Judecatori nici nu stiu cuvantul.
Dacă nu puteți sau nu doriti să respectaţi Regulamentul Forumului Avocatnet.ro, singura soluţie constă în încetarea activității pe forum. În caz contrar, vom fi nevoiţi să luăm toate măsurile necesare pentru ca forumul Avocatnet să-și desfăşoare existența în bune condiţii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta, temporar sau definitiv.