avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Nu inteleg cat o sa platesc la Casa de Asigurari de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Nu inteleg cat o sa platesc la Casa de Asigurari de Sanatate

Buna seara.
Am si eu o nelamurire.
In Octombrie 2018 am avut niste probleme de sanatate si nu am mai putut munci pana in Februarie 2019.Eu am platit CAS pentru doua luni (Noiembrie si Decembrie) si acum in Martie vreau sa platesc lunile restante.
Acum vine intrebarea,daca eu am semnat contractul de munca pe 05 Februarie si primul salariu il primesc pe 15 Martie o sa trebuiasca sa platesc CAS pentru luna Ianuarie,Februarie si Martie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AlexandruGabriel19972 , utilizator 15:23, 15 Martie 2019
platiti doar pentru lunile in care nu realizati venituri din salarii si doar daca vreti sa faceti asta.
din 05.02 ( daca contractul de munca a fost inregistrat) sunteti asigurat.
dupa data de 25.03 se poate verifica pe site-ul casei de sanatate, cu cnp-ul dvs.
daca pana in 25.03 aveti nevoie de medicul de familie...puteti solicita adeverinta de la locul acutual de munca cum ca sunteti angajat si implicit asigurat.
Buna ziua.
Deci ca sa inteleg mai bine,pot sa ma prezint la ANAF doar cu adeverinta de venit si incetarea de plata se opreste.
Iar pentru lunile Ianuarie si Februarie nu sunt obligat sa platesc?
Mentionez ca am avut nevoie de servicii medicale doar in lunile Noiembrie si Decembrie.
In lunile de mai sus(Ianuarie si Februarie) nu am efectuat servicii medicale de exemplu pentru eliberarea retetei catre medicul de familie,le-am platit "la liber".
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie concedii medicale ana_maria34 ana_maria34 Angajatorul mi-a dat inapoi acum 3 saptamani un certificat medical de anul trecut (februarie 2012) pe motiv ca nu are stampila medicului expert (motivul: nu ... (vezi toată discuția)
În sistem apare că angajatorul nu a plătit cass în ultimele luni. cum trebuie să procedez ca să-mi plătesc singură? teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos un raspuns in urmatoarea situatie -in aprilie mi-am facut cont pe site-ul ANAF ,spatiul virtual si am vrut sa verific situatia ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venit WILI19 WILI19 Buna seara, am si eu o intrebare. Eu sunt in CCC de pe data de 7 ianuarie2019, atunci mi.a fost suspendat contractul de munca. Am aplicat la prima casa si am ... (vezi toată discuția)