avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vânzare-cumpărare: mi s-a cerut să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vânzare-cumpărare: mi s-a cerut să las la agenția imobiliară toate actele imobilului în original, până la perfectarea contractului. Este normal așa ceva, și care ar fi riscurile?

La intocmirea unui antecontract de vanzare a unui imobil prin agentie imobiliara mi s-a cerut sa las la agentie toate actele de proprietate in original referitoare la imobil pana se va merge la notar pt finalizarea actului de vanzare-cumparare .Actul final se va face peste o luna..
Este normal sa mi se ceara actele in original? Care ar fi riscurile?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 06:55, 17 Martie 2019
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
În niciun caz!
Nici măcar la notar nu este necesar să le lăsați, ci doar să le prezentați, cu atât mai puțin la o agenție imobiliară!
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Multumesc!

gi-jane2, moderator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
actele originale nu se lasa nicaieri ci doar le prezentati
gi-jane2, moderator
Este foarte corect daca doriti sa va treziti ulterior cu imobilul vandut sau precontractat de 1000 de ori, sa se ia pe numele dvs n imprumuturi cu casa garantie si sa va petreceti multi ani de acum incolo intre politie si tribunale, doar pt dreptul de a sta in casa dvs!

De zeci de ani se fac asemenea inselaciuni, dvs nu ati citit in presa despre aceste cazuri? Daca doriti sa fiti urmatoarea victima, lasati-le o luna originalul, daca nu doriti sa fiti victima escrocilor, urmati sfaturile avocatilor!

DanaAndrei a scris:

La intocmirea unui antecontract de vanzare a unui imobil prin agentie imobiliara mi s-a cerut sa las la agentie toate actele de proprietate in original referitoare la imobil pana se va merge la notar pt finalizarea actului de vanzare-cumparare .Actul final se va face peste o luna..
Este normal sa mi se ceara actele in original? Care ar fi riscurile?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actele originale nu se lasă nicăieri, ci doar se prezintă dacaă este nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Intabulare antecontract cornelia05 cornelia05 Buna seara! Am făcut un antecontract de vanzare cumpărare la o agenție imobiliară prin care am dat un avans. S-au depus toate actele la banca unde fac ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite ilieviorel ilieviorel buna ziua. in anul 2008 am primit un teren in folosinta gratuita de la primarie. neputand sa-mi fac casa am vandut terenul unui prieten in baza unui ... (vezi toată discuția)