avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț, cine primește custodia copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț, cine primește custodia copilului?

Buna ziua.
Am o intrebare pentru o cunoștință.
Sotul a fost plecat la munca in strainatate, in acest timp sotia a avut relatii extracinjugale. La intoarcere sotul a aflat, a stat de vorbă cu unul dintre amanti care i a confirmat relatia, a vazut poze compromitatoare si a jnceput scandalul. Imoreuna au un copil. Daca divorteaza mama primeste copilul? Mentionez ca situatia financiara a barbatului este foarte buna in comparație cu cea a mamei . Copilul are 3 anisori.
Mulțumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:16, 15 Martie 2019
Relația extraconjugala poate sa fie un motiv care sa atraga culpă exclusivă a soției la divorț dar nu influențează custodia care o sa fie probabil comuna iar domiciliul copilului la mama.
Ceea ce va avea in vedere instanta este interesul superior al copilului (concretizat in mentinerea cadrului socio-familial daca e posibil, avand alaturi persoana de care a dezvoltat cel mai mare atasament si care a ingrijit indeaproape de persoana lui, avand in vedere si varsta acestuia), precum si prevederile legale care sunt in sensul exercitarii in comun a autoritatii parintesti.

Asa cum am aratat si colegul anterior, relatiile extraconjugale nu arata decat o incalcare a obligatiile intre soti nu si fata de copil.
Sotii stau in casa sotului unde locuieste si tatăl acestuia. Bunicul a avut cel mai mult grija de copil chiar si cand mama a fost acasa. Acest lucru piate fi confirmat de foarte multi oameni. E acest lucru un atu pentru sot.?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Ceea ce va avea in vedere instanta este interesul superior al copilului (concretizat in mentinerea cadrului socio-familial daca e posibil, avand alaturi persoana de care a dezvoltat cel mai mare atasament si care a ingrijit indeaproape de persoana lui, avand in vedere si varsta acestuia), precum si prevederile legale care sunt in sensul exercitarii in comun a autoritatii parintesti.

Asa cum am aratat si colegul anterior, relatiile extraconjugale nu arata decat o incalcare a obligatiile intre soti nu si fata de copil.

Bunicul conteaza mai putin in ecuatia asta unde e vorba de parinti si copil. Interesul copilului e sa fie crescut de parinti nu de bunici, tinand cont si de diferenta de varsta.
Numai instanta va decide în urma analizării probelor ce se vor administra dar din punctul meu de vedere tinand cont si de varsta minorei tot mama are prima șansă.

Alte discuții în legătură

Custodie acordata mamei chiar daca este in somaj? ContSters164616 ContSters164616 as dori sa stiu daca sunt temporar in somaj, as putea sa pierd custodia copilului? (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Divort maria_radu maria_radu As dori sa aflu unde se plateste taxa de timbru fiscal pentru divort ( am gasit doua variante pe internet: ba la CEC -ul mare in contul judecatoriei in raza ... (vezi toată discuția)