avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita minor

Bună ziua
Am o hotărâre definitivă prin care sa stabilit custodia comuna a minorului cu domiciliul la mine iar tatal are programul de vizită două zile pe săptămână dar nu sunt precizate acestea. Tatal vrea să-l ia pe minor de la grădiniță pentru două zile fara acordul meu. Il poate lua iar grădinița are voie sa il dea?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:59, 15 Martie 2019
Are dreptul 2 zile.Asta este ideea si poate oricand daca nu s-a precizat.
Probabil ca s-a creat falsa impresie instanței ca nu vor fi probleme...si ca va veti intelege...
Se pare ca nu ne intelegem, iar el il ia in zile diferite. Acum i-am precizat ca nu sunt de acord si tot la luat de la gradinita.
Gradinita avea voie sa-l dea fara acordul meu? (am anuntat inainte)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are hotarare inseamna ca il poate lua in orice zi.
Daca scria ziua x si y era alta discutie.

Dupa parerea mea, ceea ce este important este faptul ca el sa va aduca copilul inapoi cand trebuie si sa respecte si el cele doua zile.

Daca aveti obiectii si doriti sa se dea nastere la un litigiu puteti merge la avocat cu hotararea instantei sa o analizeze si in functie de ceea ce va constata va va putea informa.

Pe datele date asa pare.
Dar, este posibil sa fie cate ceva care nu se cunoaste...

Ca sa intrati in litigiu va trebuie si niste argumente pertinente si nu sustineri puerile.

Personal, consider ca este bine sa lasati situatia asa.

Eu sunt avocat de litigii si stiu ce inseamna sa deschizi un litigiu pe asa ceva.Este precum un razboi care poate dura foarte mult timp desi dvs. nu va pare asa...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce va deranjeaza ca a luat tatal copilul de la gradinita mai ales ca respecta hotararea? Care e exact problema dumneavoastra? Daca intelegem putem sa va sfatuim mai bine.
Gradinita nu are dreptul sa intervina intre un parinte si copilul lui mai ales cand exista autoritate parinteasca comuna. Si daca aveati clar zilele de vizita stabilite, daca tatal venea si copilul dorea sa plece cu el era ilegal sa fie impiedicat. Nimeni nu are voie sa forteze minorul.
Sunt de acord cu dvs.
Este ceva legitim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil tinaa tinaa buna seara. va rog sa imi spuneti daca fostul sot poate lua copilul in varsta de 2ani si 7 luni , fara voia mea , pe o perioada de 3-4 zile sa il duca afara ... (vezi toată discuția)
Mi se incalca drepturile omenesti ContSters231112 ContSters231112 Sotul meu a dat divort de mine de cand avea copilul 4 zile , prin lege copilul mi s-a incredintat mie dar fara a avea dreptul de a parasi domiciulul fara ... (vezi toată discuția)