avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

buna seara. va rog sa imi spuneti daca fostul sot poate lua copilul in varsta de 2ani si 7 luni , fara voia mea , pe o perioada de 3-4 zile sa il duca afara din localitate , in provincie.
divortul s-a pronuntat in 18 iunie 2012 dar nu am primit acasa nimic , deci decizia nu este definitiva si irevocabila .
s-a stabilit domiciliul copilului la mama , plata de catre tata a pensiei in favoarea minorului , fara program de vizitare pentru ca fostul sot nu a cerut
multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
tinaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 12:00, 30 Iulie 2012
Daca nu are hotarare judecatoreasca care sa ii confere dreptul pe care sustine ca il are nu va reusi daca nu sunteti de acord.
A gresit flagrant daca nu a cerut program de vizita la proces.
Iar acum...plateste...
multumesc pentru raspuns .
tatal copilului in prezent sufera de probleme psihice , depresie majora cu risc la acte de violenta .este pensionat pe caz de boala din acest motiv din armata .
daca situatia ar sta altfel din acest punct de vedere nu mi-as face griji, dar in momentul acesta trebuie sa fiu foarte atenta pentru siguranta copilului, in plus cand avea baietelul febra foarte mare el spunea ca nu are nimic ca nu are temperatura asta la 38,5- 38,9 deci nu stie saaiba grija de copil mai ales cand e vorba de sanatate .
cand va fi mai mare va fi altceva .
multumesc inca odata pentru raspuns
Daca in hotararea judecatoreasca nu scrie ca are dreptul sa ia copilul la domiciliul sau nu sunteti obligata sa acceptati sa ia copilul.

Are dreptul de a deschide un proces si dupa ce se va judeca instanta va decide.
Fara acest nou proces nu poate face nimic fara acordul dvs.
imi cer scuze dar nu am inteles am scris exact ce scrie in sentinta :Admite în parte cererea de chemare în judecată completată. Desface căsătoria din vina soţului pârât. Reclamanta va reveni la numele dinaintea căsătoriei. Autoritatea părintească în privinţa minorului se va exercita de ambii părinţi. Stabileşte locuinţa minorului la mamă. Obligă pârâtul la plata către reclamanta în favoarea minorului a sumei de 121 lei lunar, cu titlu de pensie de întreţinere, de la data introducerii acţiunii, 12.12.2011, şi până la majoratul copilului. Respinge cererea de evacuare a pârâtului ca neîntemeiată. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 zile de la comunicare.
cum adica :
"Daca in hotararea judecatoreasca nu scrie ca are dreptul sa ia copilul la domiciliul sau nu sunteti obligata sa acceptati sa ia copilul."
deci poate lua copilul sau nu ?

multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2012
tinaa, utilizator
Ar fi recomandabil sa mergeti cu hotararea judecatoreasca la avocatul dvs. ca sa va lamureasca.

Alte discuții în legătură

Copil minor. Nita Lacramioara Nita Lacramioara Am un baietel de 14 ani, pe care l-am crescut singura, iar fostul sot acuma vrea copilul. Copilul vrea si el la taicasu pt ca este mai liber, si invaluit cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor .stabilire domiciliu minor in afara tarii brokenangel brokenangel Buna ziua, Am divortat dupa 11 ani, urmeaza sa facem partajul si doresc sa ma casatoresc inafara tarii . Am un copil de 4 ani si doresc sa il iau cu ... (vezi toată discuția)
Program de vizita elkahlout_roxana elkahlout_roxana in urma divortului, am hotarare definitiva si irevocabila prin care fetita mea imi este incredintata. in acest caz se intelege ca exista un program de vizita ... (vezi toată discuția)