Buna seara ,am si eu o intrebare, am custodie comuna cu fostul sot pt copil iar copilul este la mine. Problema este ca de fiecare data cand il rog sa isi de-a acordul pt a iesi cu copilul din tara pt vacanta spune nu. Mi-a zis ca imi da voie o singura data sa ies cu ea din tara nu de mai multe ori .Eu vroiam 2 sapt in aprilie si o luna in vara , dar mereu spune nu, Ce as putea sa fac
Va puteti adresa instanței de judecată cu o cerere prin care să suplinească acordul tatălui de a ieși cu fetita din țară pe o perioadă de 3 ani de zile. Aveti nevoie de un avocat sa va ajute si sa puneti la punct strategia de apărare. Tatăl copilului o sa fie obligat să vă despagubeasca si cu cheltuielile de judecata pe care le faceti cu acest proces.
Vedeti ca procesul poate dura 3-4 luni.
Sa deschideți proces cu 4-5 luni inainte de vacanta...ca sa nu aveti surprize neplăcute...
Cu avocat angajat se poate mai repede dar va costa bani...
proastasatului
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Primul lucru pe care eu va indemn sa-l faceti este sa-i spuneti si mai ales sa va spuneti ca domnul nu e in pozitia de a va da sau nu voie! Simte ca va e frica si de asta va si terorizeaza.
Incepeti 2 procese: unul de fond prin care cereti suplinirea acordului lui pe 3 ani (proces pe drept comun, de durata) si unul pe calea ordonantei presedintiale pentru plecarea punctuala de care vorbiti.
La ambele dosare trebuie sa atasati dovezile scrise ca ati cerut acordul si ca vi l-a refuzat. Mai trebuie sa dovediti ca i-ati oferit toate informatiile privitoare la deplasarile pentru care i-ati cerut acordul.
Mai e putin. Pana la incheierea presedintiei Ro vom intra in spatiul Schengen si domnii vor ramane fara jucaria acordului!
Pentru fiecare refuz faceti actiune in instanta. Pentru orice neimplicare (daca e cazul) adunati dovezi scrise. Toate, cantarite de un avocat, ar putea sa va ajute sa obtineti custodie exclusiva.