Buna ziua , Am intrat ca refugiat in Canada împreuna cu soția și fiica mea in data de 17 .01.2019 , actele (pașaportul , buletinul ) ne au fost oprite de către aeroport pentru a ne face procedura de refugiat . Au trecut 2 luni de atunci . Noi am vrea sa ne întoarcem in România .ma puneți îndruma sau sfătui ce ar trebui sa fac sa imi obtin actele înapoi și sa revin in România ? țin sa Menționez ca avem bilete de întoarcere pe 10 Aprilie . Va rug mult ajutați-mă cu o îndrumare !!!
Solicitați ajutor consular la consulat/ambasada,sau poate găsiți sprijin la vreo asociație nonprofit care acorda sprijin refugiaților etc..Nu prea inteleg de cine v-ati refugiat,e o situație dificilă în țărișoară dar nu cred ca va persecuta cineva..Aveați alte mijloace de a emigra probabil nu ati plecat cu temele facute.
tgeorgescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ca sa primiti azil politic trebuie sa reiasa ca sunteti persecutata religios, politic, rasial sau bazat pe orientarea sexuala in tara de domiciliu.
Daca va reintoarceti in Romania inseamna ca nu sunteti persecutata in Romania, deci adio azil politic. Desigur, alegerea va apartine, nu va pot tine canadienii cu forta, decat daca ati fi urmarita penal pentru frauda de imigrare, caz in care oricum va alegeti cu expulzarea si interdictie pe Canada.