avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reținerea documenteleor in Canada !! Ajutor !!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reținerea documenteleor in Canada !! Ajutor !!

Buna ziua , Am intrat ca refugiat in Canada împreuna cu soția și fiica mea in data de 17 .01.2019 , actele (pașaportul , buletinul ) ne au fost oprite de către aeroport pentru a ne face procedura de refugiat . Au trecut 2 luni de atunci . Noi am vrea sa ne întoarcem in România .ma puneți îndruma sau sfătui ce ar trebui sa fac sa imi obtin actele înapoi și sa revin in România ? țin sa Menționez ca avem bilete de întoarcere pe 10 Aprilie . Va rug mult ajutați-mă cu o îndrumare !!!
Cel mai recent răspuns: GRoxana , utilizator 20:09, 18 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați ajutor consular la consulat/ambasada,sau poate găsiți sprijin la vreo asociație nonprofit care acorda sprijin refugiaților etc..Nu prea inteleg de cine v-ati refugiat,e o situație dificilă în țărișoară dar nu cred ca va persecuta cineva..Aveați alte mijloace de a emigra probabil nu ati plecat cu temele facute.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va mulțumesc mult pentru răspuns !! Sa aveți o zi buna.
Domnul avocat, credeți ca îmi pot obține actele in scurt timp ? Va rog frumos sa îmi răspundeți .
Nu sunt în măsură sa va raspund întrebați la instituțiile respective.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa primiti azil politic trebuie sa reiasa ca sunteti persecutata religios, politic, rasial sau bazat pe orientarea sexuala in tara de domiciliu.

Daca va reintoarceti in Romania inseamna ca nu sunteti persecutata in Romania, deci adio azil politic. Desigur, alegerea va apartine, nu va pot tine canadienii cu forta, decat daca ati fi urmarita penal pentru frauda de imigrare, caz in care oricum va alegeti cu expulzarea si interdictie pe Canada.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Azil politic canada Catalin PMM Catalin PMM Salut ma numesc Catalin si doresc sa cer azil politic in Canada ma aflu aici Deja , Mentionez ca am foarte multe motive sa nu revin in tara ( Romania) Am 20 de ... (vezi toată discuția)
Azil politic canada ANAVANESA1983 ANAVANESA1983 Buna ziua...am si eu o familie de etnie roma care vrea sa plece in Canada vor sa isi lase rezidenta aici in Spania si sa plece in Canada in cautare de azil ... (vezi toată discuția)
Egiptean cerere azil politic - formalitati, drepturi, cetatenie romana wolfususro wolfususro Sunt un student la doctorat din Egipt. Dupa cum stiti acolo este un mic razboi. Doresc sa stiu urmatoarele intrebari: 1 Ce sanse am daca aplic pentru ... (vezi toată discuția)