avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot dobândi dreptul de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot dobândi dreptul de proprietate?

Buna seara,
Dacă s-a plătit chirie 23 de ani pentru un teren vilan ( teren dat de primărie), este corect ca acum să nu mi-l mai dea și să-mi spună că are nevoie biserica de el ( ptr cimitir).?
Cum aș putea proceda pentru a deveni proprietar în condițiile în care am plătit 23 de ani neîntrerupți?! Se poate discuta de uzucapiune în această situație?
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN , Avocat 04:47, 16 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
În principiu, nu se poate invoca uzucapiunea pt că nu ați avut posesie, uzucapiunea ține de efectele poseiei (așa se numește și capitolul III din cod cu uzucapiunea ,, efectele posesiei,, ), dvs sunteți un detentor precar ( ca orice chiriaș ) obligat la restituire. Excepția o constituie intervertirea detenției precare în posesie. Uitati-vă la art 916 si următoarele din codul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mea a cumpărat în urmă cu 30de ani un teren prin chitanta ... AlexandruVms98 AlexandruVms98 Bunica mea a cumpărat în urmă cu 30de ani un teren prin chitanta de mana,chitanța nu mai exista, pe care sa construit o casă, în care noi locuim in ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate vio_norv vio_norv Am un imobil pentru care am act de \"vanzare-cumpare\".In acel imobil locuiesc cu acordul meu verbal,niste rude;ei platesc toate cheltuielile,inclusiv ... (vezi toată discuția)
Modificare suprafata de teren daniela.ilea daniela.ilea Poate ma ajuta si pe mine cineva,am o casa cu teren cu o suprafata de 719 m inscris in cf,in urma masuratorilor sa constatat un plus de 540 de m,am vrut sa ... (vezi toată discuția)