avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Al 13-lea salariu

Bună ziua. Vreau să stiu dacă al 13 salariu se poate da în mai mult de 2 tranșe, și dacă da, de cine depinde această decizie? De patron sau de vre-o lege?
Căci la servici mi s-a zis că nu poate fi dat în mai mult de 2 tranșe. Totuși, eu cred că acel "nu se poate" este echivalent cu "nu ne complicăm pentru tine, nene."
Faza e că pe mine m-ar încurca al 13 salariu la prima de relocare(în cazul în care se numără și el) căci aș trece de 5000 lei în luna în care mi-l dă chiar dacă o să il dea in 2 tranșe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2019
Florentin1234bc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:39, 16 Martie 2019
Legislatia nu prevede acordarea celui de-al 13-lea salariu in sectorul privat.

Modalitatea de acordare, o transa sau in mai multe, cuantumul celui de-al 13-lea trebuie sa fie mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Cornel Vasile a scris:

Legislatia nu prevede acordarea celui de-al 13-lea salariu in sectorul privat.

Modalitatea de acordare, o transa sau in mai multe, cuantumul celui de-al 13-lea trebuie sa fie mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Noi avem la Plexus Oradea prevăzut al 13 salar. Și nu știu să fie firmă de stat ci privată. Deci, să înțeleg că ei nu mă pot ajuta astfel încât să îmi dea mie și soției al 13 salariu in 12 tranșe și nu în 2 ca la ceilați angajați? Sau ar putea dar nu vor?
V-am explicat mai sus , ca modalitatea de acordare, intr-o transa sau in mai multe, trebuie sa fie mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Verificati la nivel de angajator care este modalitatea de plata .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13-lea salariu zegetin zegetin Daca un angajat al unei societati a lucrat doar 10 luni in ultimul an de activitate a lui in acea societate,la sfirsitul anului,cind se acorda al 13-lea ... (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu ContSters221478 ContSters221478 AS DORI SA STIU DACA EXISTA VREO LEGE CONFORM CAREIA SE ACORDA AL 13-LEA SALARIU,AFERENT ANULUI 2010 (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu Marinelag Marinelag Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca concediul medical luat intr-un an scade valoarea celui de-al 13-lea salariu? Si cum se calculeaza. Va multumesc. (vezi toată discuția)