avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari ne-a notificat că ne ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari ne-a notificat că ne întrerupe gazul dacă nu ne branșăm la noua instalație, cu motivul că la cea veche nu se mai face revizia tehnică. Este real acest motiv?

Am fost notificați de asociația de proprietari că ne vor tăia gazele la apartamentele care nu ne vom branșa la noua instalație.In asociație au funcționat de mult timp in paralel atît instalația de gaze initiala a blocului,adică cea din proiectul inițial al blocului ,cît și o noua instalație care a fost făcută de un proprietar care a dorit să-și monteze centrală și a fost obligat să se contorizeze la gaze.Intre timp s-au mai branșat și alte apartamente la aceasta nouă conducta ,iar acum asociatia susține că instalația inițială e prea veche și nu mai poate fi supusă reviziei la 10ani deoarece firma pe care au contactat-o pentru revizia la 10ani afirma că revizia tehnică poate fi făcută doar cu condiția minimală ca "instalația să nu depășească 25-30ani" .De asemenea firma respectiva se oferă să execute lucrările pentru branșarea apartamentelor la noua instalatie și transmite o oferta comerciala in acest sens.Întrebarea este daca exista in normativele în vigoare o astfel de condiție ,vechime maxima instalație de 25-30ani,pentru a iniția revizia tehnică periodică la 10ani .
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: bighi89 , utilizator 15:30, 31 Iulie 2019
Doamna, se pare ca nu intelegeti un lucru, revizia/verificarea se face in anumite conditii. E simplu, distribuitorul/operatorul economic autorizat va poate spune ca face verificarea, de fapt, mai mult ca sigur ati vorbit cu un operator callcenter, dar va spus cum puneti instalatia respectiva in legalitate? Care sunt costurile sa o puneti in legalitate?etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate? montecassino montecassino Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au ... (vezi toată discuția)