avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor sot supravietuitor - lege noua
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor sot supravietuitor - lege noua

Conform noii legi a pensiilor, sotul supravietuitor are dreptul la un ajutor ce reprezinta 25% din pensia sotului decedat. Sotia mea a decedat la varsta de 50 de ani, fiind inca angajata si avand o perioada de cotizare pentru pensie de 29 de ani. In aceasta situatie eu pot beneficia de aceasta prevedere din noua lege si in ce conditii ? Pot beneficia si in caz de pensie anticipata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 17 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea noua a pensiilor nu este promulgata si nu a fost publicata in MO.
In prezent a fost intoarsa in parlament de catre Curtea Constitutionala.
Dupa publicarea legii in MO putem discuta pe aceasta speta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nicio lege civila nu are efect retroactiv , cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

Prin urmare , chiar daca va intra in vigoare noua lege a pensiilor nu veti beneficia de prevederile acesteia cu privire la acel ajutor.

In prezent , avem Legea nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru soțul supraviețuitor, cu modificările și completările ulterioare.

Detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru sotul supravietuitor - noua lege a pensiilor CoraMaria CoraMaria Sotul meu a decedat in 2015 si avea o pensie de 2220lei. Eu am o pensie de 1750lei. Pot beneficia de ajutorul pentru sotul supravietuitor? Acest ajutor se da ... (vezi toată discuția)
Ajutorul lunar pentru soþul supravieþuitor simpatyk simpatyk Buna ziua Am o matuse care are pensie de urmas dupa sotul ei si vrea sa stie daca poate lua si Ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor Legea nr. 578/2004 ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru sotul supravietuitor simo eva simo eva Buna ziua! Am si eu o intrebare. Sunt pensionara ,am iesit la pensie cu stagiul cmplet de cotizare si am o pensie de 670 de lei. Sotul a decedat in februarie ... (vezi toată discuția)