avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ajutor pentru sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ajutor pentru sotul supravietuitor

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Sunt pensionara ,am iesit la pensie cu stagiul cmplet de cotizare si am o pensie de 670 de lei. Sotul a decedat in februarie ac. a fost si el pensionar. intrebarea mea daca pot sa cer ajutorul de 25 % din pensia sotului ?
Cel mai recent răspuns: simo eva , utilizator 15:55, 7 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent, ajutorul pentru sotul supravietuitor se acorda in baza Legii nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru sotul supravietuitor.
[ link extern ]
va multumesc !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru sotul supravietuitor - noua lege a pensiilor CoraMaria CoraMaria Sotul meu a decedat in 2015 si avea o pensie de 2220lei. Eu am o pensie de 1750lei. Pot beneficia de ajutorul pentru sotul supravietuitor? Acest ajutor se da ... (vezi toată discuția)
Obtinere ajutor lunar pentru sotul supravietuitor al unei persoane care, la data decesului, avea calitatea de pensionar Voltron Voltron Buna ziua, M-ar interesa daca in urmatoarele conditii se poate obtine ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor al unei persoane care, la data decesului, ... (vezi toată discuția)
Ajutor sot supravietuitor - lege noua silviu1958 silviu1958 Conform noii legi a pensiilor, sotul supravietuitor are dreptul la un ajutor ce reprezinta 25% din pensia sotului decedat. Sotia mea a decedat la varsta de 50 ... (vezi toată discuția)