avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de munca

buna seara
.am o intrebare va rog si raspunsul doar aici il pot afla cu sinceritate.am lucrat la o firma si in 2009 din februarie mi-au schimcat in contract programul de lucru adica mi-au trecut la itm 4 ore eu am primit contract de munca in 2006 si de atunci patronii au refuzat sa imi dea o dovada problema mea este ca acum sunt in somaj si fiind inregistrata cu ore de lucru 4 ore o sa am bani mai putin de primit normal trebuia sa fiu si eu anuntata sa semnez un act ca mi s-a modificat contractul? acum sunt in somaj din cauza patronilor nu mi-am depus la termen actele de somaj ca nu platise la timp darile .firma era platitoare la cas somaj trimestrial. prin lege sunt obligati sa imi achite salariu compensator , ca doar din vina lor nu mi-am depus la timp actele se somaj si exista multe neconcordante in acte va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: simosymo , utilizator 14:22, 23 Noiembrie 2009
Art.8 invocat de dvs se refera la conditiile de studii pentru ocuparea funcţiilor didactice auxiliare.

Eu as invoca si alte prevederi cu privire la bibliotecari , si anume : Legea nr. 334 din 31 mai 2002 privind bibliotecile.

Angajarea acestora se face potrivit Codului Muncii. Durata maxima a unui c.i.m. incheiat pe perioada determinata este de 24 de luni.

Daca nu are un curs de initiere in biblioteconomie atunci nu poate fi angajata.
Asa este - art.8 din Statutul cadrelor didactice (sau Legea 128/1997) se refera la conditiile de studii pentru ocuparea functiilor didactice auxiliare, iar în învăţământ postul de bibliotecar este o functie didactica auxiliara.
În învăţământ trebuie sa ţinem cont de Statutul cadrelor didactice (sau Legea 128/1997) nu de Legea nr.334 -unde nu sunt specificate conditiile de studii pentru ocuparea ocuparea funcţiei de bibliotecar în învăţământul preuniversitar.
Legea nr.128/1997 nu este tabu ... astfel incat pentru a angaja un bibliotecar trebuie sa aveti invedere toate prevederile legale in materie.
Prin urmare, trebuie sa se coroboreze toate dispozitiile legale in materie.
Legea 128/97 este "tabu" în acest caz, deoarece nicio altă lege nu prevede conditiile pentru ocuparea funcţiilor didactice auxiliare din învăţământ.
Se pare ca nu aţi citit pe pagina unu articolele din lege şi din Codul Muncii la care fac referire şi întrebările puse de mine.
Vă multumesc oricum pentru timpul acordat. Voi mai cere părerea şi altor jurişti.
Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare contract pe perioadă determinată în contract pe perioadă nedeterminată la bibliotecar ContSters371241 ContSters371241 Bună ziua! Acum doi ani am dat concurs pentru ocuparea postului de bibliotecar la o şcoală gimnazială si am ocupat postul dar pentru că studiile avute ... (vezi toată discuția)
Incadrare post biliotecar comunal herchea catalin herchea catalin sunt angajat bibliotecar la o primarie comunala din anul 2006 pe post cu studii medii.In anul 2008 am absolvit cursurile facultatii \"Universitatea Gheorghe ... (vezi toată discuția)
Bibliotecar David-Andrei David-Andrei Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea situatie: -o persoana absolventa a Facultatii de Litere (licenta+masterat) urmeaza un ... (vezi toată discuția)