Buna ziua,
Vroiam sa cer o parere despre cum s-ar imparti bunurile detinute in caz ca nu ajung la un acord cu sotul in caz de divort.
- un apartament pt. care am facut credit prima casa inainte de casatorie
- un spatiu comercial (50% noi + 50% alt proprietar)
- o garsoniera trecuta pe numele mamei lui (pt. a reduce din cheltuieli am facut un contract cum ca noi o imprumutam cu banii de garsoniera, iar daca nu ne returneaza banii, vom prelua garsoniera)
Mentionez ca ultimele 2 sunt cumparate cu banii jos luati printr-un credit pe numele meu in strainatate.
- o masina pe numele meu achizitionata in timpul casatoriei + o masina achizitionata dupa depunerea cererii de divort.
Suntem casatoriti din 2013.
Buna ziua,
1. Partea achitata inainte de casatorie este doar a dumneavoastra si ce e achitat in perioada casatoriei se imparte 50% - 50%.
2. Spatiul comercial este al societatii comerciale deci nu se imparte.
3. Garsoniera ar trebui sa revina la dumneavoastra daca nu v-a dat banii si atunci se imparte 50% - 50% ca fiind bun comun. Daca nu se intoarce la dumneavoastra sau daca termenul de achitare al imprumutului s-a prescris atunci este a soacrei si nu intra in masa partajabila.
4. Masinile se impart ambele 50% - 50% daca nu puteti sa dovediti o contributie majora.
Divort cu partaj
caterine
Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj
olive_ro
Buna,
Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)