avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua,
Vroiam sa cer o parere despre cum s-ar imparti bunurile detinute in caz ca nu ajung la un acord cu sotul in caz de divort.
- un apartament pt. care am facut credit prima casa inainte de casatorie
- un spatiu comercial (50% noi + 50% alt proprietar)
- o garsoniera trecuta pe numele mamei lui (pt. a reduce din cheltuieli am facut un contract cum ca noi o imprumutam cu banii de garsoniera, iar daca nu ne returneaza banii, vom prelua garsoniera)
Mentionez ca ultimele 2 sunt cumparate cu banii jos luati printr-un credit pe numele meu in strainatate.
- o masina pe numele meu achizitionata in timpul casatoriei + o masina achizitionata dupa depunerea cererii de divort.
Suntem casatoriti din 2013.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:28, 17 Martie 2019
Buna ziua,
1. Partea achitata inainte de casatorie este doar a dumneavoastra si ce e achitat in perioada casatoriei se imparte 50% - 50%.
2. Spatiul comercial este al societatii comerciale deci nu se imparte.
3. Garsoniera ar trebui sa revina la dumneavoastra daca nu v-a dat banii si atunci se imparte 50% - 50% ca fiind bun comun. Daca nu se intoarce la dumneavoastra sau daca termenul de achitare al imprumutului s-a prescris atunci este a soacrei si nu intra in masa partajabila.
4. Masinile se impart ambele 50% - 50% daca nu puteti sa dovediti o contributie majora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani (cheltuieli inainte de casatorie) nicol-dd nicol-dd Sunt casatorita de 3 ani.Inainte de casatorie am stat cu sotul meu inca un an. El achizitionase o casa la care ii platise avansul si o terminase de construit ... (vezi toată discuția)