avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare bani (cheltuieli inainte de casatorie)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare bani (cheltuieli inainte de casatorie)

Sunt casatorita de 3 ani.Inainte de casatorie am stat cu sotul meu inca un an. El achizitionase o casa la care ii platise avansul si o terminase de construit intrucat atunci cand a preluat-o era la rosu. O parte din avans i l-am platit eu cu bani dintr-un credit facut de mama mea.
A facut la notariat actele de casa cu proprietarii pe numele lui si a achitat valoarea casei din bani imprumutati de la rudele mele si ale lui cam 10.000E. Dupa o luna ne-am casatorit si am facut un credit ipotecar ca sa putem restitui banii imprumutati.Dupa aceea am mai facut diverse alte credite pe numele meu pentru a achizitiona bunuri. Unele le-am achitat, altele sunt in curs.
Daca as vrea sa divortez acum (intrucat nu ne mai intelegem) ce sansa am sa-mi recuperez banii investiti in aceasta locuinta si cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 07:51, 7 Iunie 2011
Daca puteti dovedi ca banii dati de mama au fost pt. achizitionarea casei, exista act fie si sub semnatura privata mai aveti sanse sa ii recuperati.
Daca nu exista inscris nu aveti dovada iar in acest caz creanta nu se poate proba cu martori.
Toate celelalte bunuri indiferent ca le-ati platit dumneavoastra sau el, sunt bunuri comune, atata timp cat sunt obtinute in timpul casatoriei.
Aveti dreptul la 50% insa in cazul in care partajul amiabil nu este o cale rezolvare va trebui sa dovediti fiecare dintre voi aportul adus la achizitionarea bunurilor caz in care fiecare va dobandi in functie de aportul adus.
Dv spuneti ca, dupa casatorie ati facut credit pentru a achita datoriile, inseamna ca i-ati dat mamei dv banii inapoi.
La partaj veti imparti atat bunurile cat si datoriile acumulate de la data incheierii casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de creanta robertaarmena robertaarmena Buna ziua! 1) Am reusit sa introduc actiunea de divort in urma cu 5 zile;domiciliul de pe buletin il am la adresa unde proprietara este soacra(socrul fiind ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort constanta2009 constanta2009 Sunt divortata din anul 2008. La momentul respectiv nu am facut partaj cu fostul sot. In timpul casniciei am contactat un imprumut de nevoi personale, un card ... (vezi toată discuția)
Act donatie simpla la un partaj cobra1980 cobra1980 Am primit de la parintii mei in timpul casatoriei o suma de bani prin donatie directa catre mine. Banii au fost cheltuiti pentru construirea casei proprietate ... (vezi toată discuția)