avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act donatie simpla la un partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act donatie simpla la un partaj

Am primit de la parintii mei in timpul casatoriei o suma de bani prin donatie directa catre mine. Banii au fost cheltuiti pentru construirea casei proprietate comuna. Acum va intreb cum pot recupera acei bani, daca nu mai suntem casatoriti si casa nu e gata( fosta avea terenul inainte de casatorie iar pentru construire a fost facut un credit ipotecar pe numele fostei + banii din donatie). Va multumesc.
PS: dusmanul nu vrea sa vindem casa
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
cobra1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:38, 14 August 2012
Faceti un partaj , deoarece creditul a fost facut in timpul casatoriei, iar ratele s-au platit din banii ambilor, chiar daca a achitat doar ea. In cadrul partajului, daca se face prin instanta,dovediti ca o parte din bani au provenit din donatia facuta de parinti catre dvs. Aveti sanse mari sa castigati ceea ce ati investit din donatie si chiar mai mult. Chiar daca nu vrea sa vanda, instanta o poate obliga , daca solicitati, sa va achite sumele respective, si puteti face executare silita pe bunuri, sau casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma divortului Raz2k Raz2k Doresc sa ma casatoresc, iar parintii mei mi-au oferit jumatate din suma de bani necesara achizitionarii unui apartament, urmand sa fac credit ipotecar doar pe ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Construcție casă tineri necăsătoriți pe terenul unuia dintre ei: cum se poate asigura celălalt, care va finanța o bună parte din construcție, că nu riscă să piardă banii? Miha111 Miha111 Buna ziua, va expun urmatoarea situatie: el a primit terenul prin contract de donatie de la parintii lui, ea detine banii pentru 75% din constructia unei casei ... (vezi toată discuția)