avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contract de licenta sau contract de cesiune brevet
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contract de licenta sau contract de cesiune brevet

Buna ziua
Va rog care este diferenta intre un contract de licenta si un contract de brevet. O persoana fizica care detine un brevet de inventie poate functiona in cadrul unei firme care sa incheie un contract cu o firma producatoare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 11:41, 15 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Licențierea este cedarea drepturilor de aplicare, cesiunea este cedarea tuturor drepturilor, inclusiv cel de autor.
Contractul intr-o forma sau alta poate fi incheiat intre doua firme. Va multumesc.
acest răspuns util
Una din firme trebuie, firește, să dețină drepturile pe care le cesionează. Contrar, contractul n-are obiect
In baza cererii de brevet se poate lucra in sensul ca se pot realiza produse?
Va multumesc.
acest răspuns util
Puteți fabrica și fără brevet. Câtă vreme nu produceți ceva brevetat de altcineva, sunteți în regulă. Nu veți putea însă opri pe altcineva să producă doar fiindcă ați depus cererea.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)
Plata redeventa administrator berceanu berceanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme: societatea comerciala la care lucrez doreste sa plateasca administratorului o redeventa ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare reteta produse cosmetice handmade II67 II67 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se poate inregistra o reteta de produs cosmetic natural ( sapunuri, lotiuni, sampon, creme diverse). Este o diferenta ... (vezi toată discuția)